PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Vallnord tanca el curs amb un augment del 5% dels dies d’esquí

La jornada de portes obertes aplega a molta gent per acomiadar la temporada

Per EL PERIÒDIC

Una imatge del darrer dia de la temporada al sector d’Arcalís, ahir
Una imatge del darrer dia de la temporada al sector d’Arcalís, ahir | El Periòdic
Vallnord va acomiadar ahir la present temporada amb una gran afluència d’esquiadors a les pistes tant de Vallnord–Pal Arinsal com de Vallnord–Ordino Arcalís, que van voler aprofitar la jornada de portes obertes. Amb 715.000 dies d’esquí venuts, que representen un 5 % més respecte de l’any passat, el domini va cloure el curs d’hivern 2015-2016 superant les previsions inicials. El creixement registrat a Vallnord–Pal Arinsal ha estat, aproximadament, d’un 4 % respecte de l’any passat, de manera que van superar els 520.000 dies d’esquí. Pel que fa a Vallnord - Ordino Arcalís, el creixement ha estat d’un 14 %, amb un registre de 193.000 dies d’esquí. Els responsables del comini van apuntar en un comunicat que «s’ha complert el calendari previst, ja que l’obertura va ser abans del pont de la Puríssima: el 28 de novembre a Vallnord–Ordino Arcalís i el 4 de desembre a Vallnord–Pal Arinsal». A més van destacar que «les immillorables condicions de neu, el calendari dels dies de festa i la confiança dels clients en una temporada amb regularitat han contribuït a aquests registres positius».
 
MERCATS INTERNACIONALS/ El creixement pel que fa als diferents mercats, van assegurar, «ha estat notable». Els clients principals de Vallnord aquesta temporada d’hivern han estat les famílies procedents, principalment, de l’Estat espanyol, de França i de Portugal. També hi ha hagut una presència elevada de famílies procedents del mercat britànic, que ha crescut un 12 % respecte de la temporada anterior. Pel que fa al públic rus, des del domini van apuntar que hi ha hagut una presència similar a la de l’any passat. 
Pel que fa a esdeveniments esportius, s’han dut a terme tots els que eren previstos i destaquen les competicions internacionals, com ara la prova inaugural del Freeride World Tour, que va tenir lloc durant el mes de gener a Vallnord–Ordino Arcalís, i les dues copes del món d’esquí de muntanya, amb la Vertical Race a Vallnord–Pal Arinsal i la crono individual, la ja mítica Font Blanca, a Vallnord–Ordino Arcalís.
 
INSTAL•LACIONS OBERTES I BON TEMPS/ En una temporada marcada, de manera generalitzada al continent europeu, per la manca de neu i les temperatures elevades, els responsables de Vallnord es van congratular per «gaudir d’unes condicions excepcionals que han permès que la temporada es desenvolupés amb normalitat i que la satisfacció dels clients hagi estat molt elevada».
De fet, en cap moment no han baixat del 75 % de pistes obertes i el bon temps ha permès que no es tanqués cap dia de la temporada. En aquest punt i més enllà de les condicions atmosfèriques, cal destacar la bona feina que han dut a terme els equips de muntanya de les estacions, que ha estat essencial per a oferir les millors condicions de neu als clients. 
A més, el percentatge de remuntadors oberts s’ha mantingut des de l’inici de la temporada prop del cent per cent. La nova infraestructura i els serveis de restauració, els productes oferts per les escoles d’esquí i de snowboard i les activitats també han estat un factor clau per a assolir aquest grau elevat de satisfacció dels clients. 
A partir de l’1 de maig posaran a la venda el forfet de temporada Bike & Ski, que dóna accés a totes les instal·lacions de Vallnord tant a l’estiu com a l’hivern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT