PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot nega que hi hagi indicis d’una xarxa de prostitució al país

La única vinculació plausible que veu és alguna visita «puntual»

Per El Periòdic

El ministre de Justícia, Xavier Espot, durant una roda de premsa, ahir.
El ministre de Justícia, Xavier Espot, durant una roda de premsa, ahir. | Tony Lara
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, descarta l’existència d’una xarxa de prostitució al país per la manca d’indicis que així ho corroborin però no nega la possibilitat que alguna persona pertanyennt al món hagi pogut oferir serveis d’aquesta mena a Andorra.
 
El titular del Govern encarregat de les forces de l’ordre va afirmar ahir en declaracions a l’agència de notícies ANA no hi ha indicis que facin pensar que hi hagi «cap xarxa» de prostitució implantada a Andorra, tot fent al·lusió a a les possibles conseqüències en relació a l’operació policial conjunta que va suposar al país veí la detenció de 29 persones en diferents províncies, a més de l’alliberament de dones que eren obligades a exercir la prostitució.  No obstant, sí que va reconèixer que hi podria haver «alguna ramificació» , tenint en compte que alguna de les persones implicades en aquest entramat hauria pogut venir a prestar els seus serveis al país «puntualment» o que residents o nacionals andorrans es poguessin desplaçar a la Seu. D’altra banda va remarcar que ara com ara la investigació al país es troba en un estadi «molt embrionari» i que en el transcurs de la mateixa no es descarta que es puguin arribar a produir detencions. Aprofitant l’avinentesa, el ministre va felicitar la col·laboració que la Policia andorrana en aquest cas arran de la demanda de la Guàrdia Civil.  
 
Col·laboració andorrana/ La investigació iniciada a nivell nacional arran de la col·laboració amb la Guàrdia Civil i que va possibilitar el desmantellament d’una xarxa que obligava a dones de nacionalitat xinesa a exercir la prostitució es troba en una «fase embrionària», tal com va destacar el Espot.
 
A banda que hi ha la probabilitat que alguna d’aquestes persones vinguessin al Principat a prestar els seus serveis «puntualment», Espot no va descartar que potser algun resident o ciutadà andorrà es desplacés a la Seu d’Urgell, però assegura que aquestes dues són les dues implicacions probables amb la xarxa. De moment, no es descarta qualsevol tipus d’actuació del cos d’ordre, contemplant detencions. 
 
El ministre també va voler destacar que l’operació és una mostra de la «bona sintonia» que existeix entre els cossos policials dels dos països. La Guàrdia Civil va demanar la participació de la Policia andorrana per fer tasques de suport operatiu i com a observadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT