PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Jordi se celebra, aquí o allà

Les previsions meteorològiques anuncien pluja, però els llibreters i comerciants que tindran un estand al país mantenen l’esperança de tenir un bon dia de vendes

Per estefania gracia

Una paradeta que ven roses.
Una paradeta que ven roses. | Tony Lara
S’espera un Sant Jordi passat per aigua i la diada cau en cap de setmana, dos factors que preocupen als llibreters i comerciants que tindran una estand al Principat. Tot i això, no decau l’esperança de vendre les darreres novetats o els llibres de renom –que pel pas del temps– s’han quedat en un fons literari que només en aquestes ocasions surt a la llum. 
 
Aquest ha estat un any especial per a les llibreries i editorials del país. La propietària de la Puça, Anna Riberaygua, així ho destaca: «darrerament hem tingut una etapa molt rica en noves produccions, diria que és un any on, per ara, tenim moltes novetats, i això també és molt positiu, perquè el mercat literari creix i totes aquestes novetats les podrem mostrar durant Sant Jordi». 
 
El fet que els ciutadans d’Andorra puguin aprofitar el cap de setmana per marxar i gaudir de la diada en un entorn més costaner o en altres territoris; preocupa. Però segurament, els forans «també voldran passar un Sant Jordi diferent, per tant, esperem que vinguin visitants» i s’ompli el vuit que puguin deixar els d’aquí, matisen els llibreters. 
 
Clients previnguts/ Tot i això, els andorrans són previnguts, i abans d’arribar el dia assenyalat, ja hi ha qui ha fet les seves compres i s’ha curat en salut. 
 
Des d’Editorial Andorra, Àngels Xandri assegura que sempre hi ha qui durant la setmana anterior a Sant Jordi «ja s’apropa a les llibreries per comprar un llibre determinat o buscar una obra que ha vist o sentit». La gent es mou per recomanacions– la majoria–. El cas de les obres literàries no n’és una excepció, i és que les novel·les o llibres més destacats –o que obtenen un major interès– són els que més han sortit a la llum o més s’han compartit entre els ciutadans. 
 
«Esperem vendre sobretot novetats, és cert que cada any posem en la parada llibres del fons que tenim acumulat o d’obres que com han sorgit fa temps ja no estan en l’ordre del dia, però durant Sant Jordi es compra més que res les darreres publicacions que s’han presentat», puntualitza Xandri. 
 
Així, plogui o no, vingui gent de fora o marxin els d’aquí, el bon ambient s’espera a dojo. A més, tenint present els darrers anys, els llibreters i comerciants creuen que aquest cap de setmana serà un bon dia de vendes i promoció literària, potser no el més afluent, però l’important és que Sant Jordi se celebrarà, «aquí o allà».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT