PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Barrugués, primer nom confirmat per ser a Rio

Rep una de les 24 ‘wild cards’ que té la Federació Internacional de Tir

Per JOAN JOSEP BLASCO

Esther Barrugués, tirant en una competició.
Esther Barrugués, tirant en una competició. | Facebook
Andorra ja té una esportista confirmada pels Jocs Olímpics de Río de Joventut. Es tracta d’Esther Barrugués, que a rebut una de les wild cards que tenia disponibles la Federació Internacional de Tir. Competirà a la ciutat brasilera el 6 d’agost, l’endemà de la cerimònia d’inauguració, i serà la primera medalla de la cita que estarà en joc. Participarà en la competició de carabina aire.
 
La tiradora andorrana rebia la confirmació que una de les 24 invitacions que hi havia disponibles era per a ella. Hi havia gairebé 400 tiradors de totes les modalitats i categories esperant-ne rebre una. «Ha estat una alegria immensa quan m’ho han comunicat. Per una part sento que he fet la feina, però per una altra penso en tot el que em queda per fer aquests tres mesos per arribar en les millors condicions», exposa Barrugués, que per aconseguir el màxim de punts possibles per optar per ser als Jocs i obtenir la mínima de classifiació els darrers anys ha disputat Europeus i copes del Món, com la de fa un mes a les mateixes instal·lacions olímpiques, en una prova que va servir de test per a l’organització. A més ha entrenat setmanalment sis dies a la setmana els últims dos anys. «Hi ha molt d’esforç al darrera per aconseguir l’objectiu. A vegades no he donat a l’abast perquè el cos es bloqueja».
 
Dilluns fa 36 anys i aquest ha estat un bon regal d’aniversari. Perquè és complir amb un somni. «Sóc de Barcelona i d’aquella generació que recorda a Samaranch dient allò d’a la ville de Barcelona. I al 1992 vaig veure passar la flama olímpica pel carrer Aragó», indica, «sé el que significa ser-hi». I ara podrà compartir l’experiència amb altres tiradors, perquè «constantment entreno o competeixo amb tiradors que s’han classificat per uns Jocs». Fins a la cita de Rio seguirà treballant amb el seu entrenador, Enric Claverol, que al 92 va ser tretzè.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT