Desequilibri final

En un partit sempre igualat el MoraBanc perd a Sevilla després de disputar-se dues pròrroques

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jordan tracta de frenar Shermadini a la pintura per a que el georgià no anoti.
Jordan tracta de frenar Shermadini a la pintura per a que el georgià no anoti. | B.PÉREZ / ACB Photo
Ben poca cosa hi havia en joc, però els dos equips s’ho van prendre a pit. L’onzena plaça de la classificació és el que es jugaven i aquesta la manté el Sevilla Baloncesto, que va necessitar fins a dues pròrrogues per superar a un combatiu BC MoraBanc Andorra (88-81). Els andalusos continuen en ratxa jugant com a local, obtenint la setena victòria consecutiva.

La tònica del matx va ser la de la igualat. Els avantatges mínims per una banda i altra van ser una constant. Cap dels dos aconseguia desempallegar-se del rival. Bogdanovic, que acabaria sent el màxim anotador dels del Principat, es mostrava endollat i juntament amb Stojanovski aconseguien un parcial de 0-7 per agafar una diferència de cinc punts, que de seguida es quedaria en no res. Balvin, el màxim esmaixador de la Lliga Endesa, rebentava la cistella, però el duel particular amb Shermadini va ser per al georgià, que en aquest partit no va tenir la transcendència dels tres últims. Sobretot a la segona part i a la pròrroga va estar força estona assegut a la banqueta. Amb 20-21 acabava el primer quart. Tot va seguir igual quan la pilota va tornar a ser botada. La major diferència que es va viure en aquest període va ser de quatre punts per als andorrans, però al descans s’arribava igualats (37-37).

Els parcials se’ls van intercanviar a l’inici de la segona part. El 0-8 del MoraBanc, era contestat per un 6-0 andalús. Betinho no veia cistella, errant dos triples consecutius. El de Cap Verd va acabar el matx amb zero punts. Navarro i Oriola es van començar a mostrar i el quart finalitzava 52-54. Els dos jugadors catalans eren protagonistes. El d’Esparraguera en dos contraatacs tornava a igualar el partit i tot va seguir igual fins al darrer minut. Nachbar feia cistella i rebia falta de Navarro, però errava el tir lliure i el català en la següent jugada materialitzava dos punts. Berni, agafant el rebot de Nachbar, tornava a posar per davant als locals. A tres segons Balvin cometia falta sobre Shermadini. El georgià encistellava el primer tir lliure, però el segon el treia de dins el pivot txec. Berni, incomprensiblement va deixar que la pilota sortís, pel que la possessió era pel MoraBanc. Però la defensa del base va permetre als locals recuperar la pilota i finalment es va anar a la pròrroga (65-65).
Aquí es va viure una situació curiosa. I és que el Sevila va agafar unes distàncies que en els quaranta minuts anteriors no les havia ni olorat. Quatre punts de Nachbar i un triple Bramforth permetia posar el 74-67. Semblava que el desenllaç estava cantat, però encara quedava molt a dir. Navarro i Bogdanovic, aquest amb un triple, permetien posar-se només dos per sota. Clark, un altre que va estar negat, es va jugar el triple que permetia capgirar el marcador, i el va errar. Hakanson encistellava i a més tenia tir lliure, que podia sentenciar el partit. Faltaven 8,5 segons i el va fallar. En la defensa els sevillans no van estar bé i Bogdanovic, des del racó i després de donar-se la volta, va llançar de tres per tornar a posar l’empat (75-75) i anar a la segona pròrroga.

Nachbar va sortir endollat amb quatre punts seguits. Els andalusos van tenir l’ocasió s’escapar-se, però no van poder, amb l’encert de Bogdanovic i Stojanovski. Balvin era eliminat per faltes i dos tirs lliures de Navarro, que portava tirant del carro des de feia força estona, va permetre posar-se dos amunt. I fins aquí va arribar el MoraBanc, que ja no va tornar a fer moure el seu marcador. Jordan posava la igualada i un 2+1 de Nachbar va fer realment mal. En el tir no s’estava encertat i en canvi els locals no van perdonar. Hakanson tornava a anotar, mentre que Stojanovski errava un triple. Berni va tancar un partit intens fins el final.

Les errades van tornar a costar un partit, un guió que aquesta campanya no és gens nou. «És un partit que ens defineix una mica el que ha estat la nostra temporada. No l’hem sabut tancar i a cara o creu hi ha detalls aquest any que fa que siguin molts els que se’ns escapen i pocs els que guanyem», indica l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, remarcant que «juguem bé però ens falten aquells detalls que fan guanyar partits», com ha succeït en ocasions anteriors. En moments significatius no es va tenir l’encert necessari i «a les pròrroguers hem anat a remolc», tot i que a les dues van batallar fins el final.