PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern fa canvis al pla de crèdits a empresaris

Els beneficiaris seran corresponsables del risc financer

Per El Periòdic

L’edifici administratiu del Govern, a Andorra la Vella.
L’edifici administratiu del Govern, a Andorra la Vella. | Tony Lara
En vista dels fracassos viscuts les dues anteriors edicions, el Govern ha decidit readaptar, per tercera ocasió, el programa pel qual concedeix a nous empresaris i a persones emprenedores microcrèdits per tal que puguin engegar les seves idees. Tal com va informar ahir el portaveu governamental, Jordi Cinca, en el decurs de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, els nous paràmetres a què es veurà sotmès el beneficiari implicaran la seva corresponsabilitat en el risc financer que suposa engegar un nou projecte. L’Executiu aplica els canvis després que les dues primeres edicions d’aquest programa hagin acabat amb un alt nombre de les iniciatives encetades frustrades en un curt termini de temps.
 
El nou requisit per a obtenir els microcrèdits concedits per l’Estat per tal d’endinsar-se en el teixit empresarial implicaran doncs per a l’emprenedor ser responsable del préstec en cas que la seva idea finalment no tiri endavant. D’aquesta manera, l’Administració espera assegurar que els negocis en què inverteix prosperin, ja que n’és l’avalador. Aquesta mesura, a paraules del ministre de Finances, es pren perquè Govern confia en aquest programa. Les permutes s’apliquen per adaptar el programa a les necessitats, segons va dir. 
 
Aquests canvis en el procés d’obtenció d’un crèdit per part de persones tant civils com jurídiques es va anunciar el mateix dia en què el Butlletí Oficial feia pública la relació de préstecs aprovats i formalitzats en el marc del segon programa de crèdits destinats al finançament privilegiat d’empreses, amb què atorgava més d’un milió d’euros dividits entre set empresaris del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT