PUBLICITAT

la seu d'urgell

El FeMAP s’enceta l’1 de juliol amb la participació de sis nous municipis

La producció pròpia ‘Vivaldi Quatre Estacions’ obre el cicle

Per El Periòdic

Un dels concerts del FeMAP, l’edició passada.
Un dels concerts del FeMAP, l’edició passada. | femap
El Festival de Música Antiga del Pirineu (FeMAP) torna a obrir portes el proper divendres 1 de juliol. Enguany, amb l’adscripció de sis nous municipis, que s’uneixen a la vintena anterior: Organyà, Llívia, Salàs, Riner, Vilaller i la Vall de Boí. La inauguració anirà a càrrec de l’orquestra dirigida per Joan Espina, especialment per a aquesta ocasió. Interpretaran, per al dia de l’obertura, les  Quatre Estacions de Vivaldi.
 
La sisena edició d’aquest calendari musical s’inaugurarà el divendres 1 de juliol als claustres de la Catedral de la Seu d’Urgell, amb el concert Vivaldi Quatre Estacions, segons informa ràdio Seu.
 
 La capital alturgellenca acollirà aquest any un total de sis actuacions. Entre aquesta mitja dotzena tindrà lloc un dels espectacles de  cloenda, amb el quartet de corda La ritirata. La representació tindrà lloc el 26 d’agost a la Capella de Sant Miquel.
 
El segon concert del FeMAP, a la Seu d’Urgell, serà el 17 de juliol. Il Coro d’Arcadia i María Cristina Kiehr actuaran a la sala la Immaculada. Posteriorment, el 25 de juliol hi haurà el Gastrofilm, al Pati de la Punxa. Es tracta d’un maridatge de música, cinema i gastronomia amb la col·laboració de la Formatgeria Mas d’Eroles. El 14 d’agost, la Capella del Seminari s’obrirà per al concert de l’Ensemble O Vos Ommes. Per últim, el 20 d’agost, a la Capella de la Immaculada, actuarà l’Acadèmia 1750.
 
28 participants/ L’edició 2016 confirma l’expansió del FeMAP, que enguany marca un nou rècord amb la participació de fins a 28 municipis i un total de 43 actuacions arreu del Pirineu català i d’Andorra. Amb aquestes dades, ja es confirma com «el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa». Enguany s’hi incorporen els municipis d’Organyà, Llívia, Salàs de Pallars, Riner, Vilaller i la Vall de Boí, consolidant la marca cultural. 
 
Entre les poblacions participants també n’hi ha una de la Catalunya Nord, el municipi cerdà de la Guingueta d’Ix. D’altra banda, el programa d’aquest estiu inclou formacions provinents de Catalunya, el País Valencià, Euskadi, Galícia, Andalusia, Madrid, Itàlia i França. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT