PUBLICITAT

El Parc Natural de l'Alt Pirineu suma 11 refugis de muntanya

  • L'última incorporació és el de l'estany de la Gola, a la Guingueta d'Àneu
  • L'obra ha estat feta dins del Pla d'Actuacions mediambientals de la companyia Endesa
EL PERIÒDIC
LA GUINGUETA D'ÀNEU

Periodic
El refugi de l'estany de la Gola. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El Parc Natural de l'Alt Pirineu suma onze refugis de muntanya amb la incorporació del de l'estany de la Gola, a la Guingueta d'Àneu (Pallars Sobirà). Aquest refugi suposa el sisè del parc lliure i la resta són guardats. Es tracta d'una obra realitzada dins del Pla d'Actuacions mediambientals de la companyia Endesa. L'empresa ha destinat 113.540 euros en la restauració de l'Estany de la Gola. Bàsicament s'han fet tasques de retirada de restes d'antigues edificacions que es van construir per fer la central d'Unarre. Els barracons enrunats els han convertit en tarteres de pedres i l'edifici en més bon estat s'ha convertit en refugi lliure. Medi Ambient ha aportat 25.500 euros en aquesta obra. La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, acompanyada de l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, va ser els encarregats d'inaugurar el refugi a final de la setmana passada. Buenaventura va destacar la col.laboració entre el Departament de Medi Ambient, Endesa i l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu per fer aquesta actuació. Buenaventura també va afirmar que una instal.lació com aquesta ha de contribuir a dinamitzar turísticament aquesta vall.

Més concretament, a 2.045 metres d'altitud l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, i un responsable d'Endesa van signar un conveni en el qual la companyia elèctrica cedeix la gestió del refugi a l'Ajuntament. Cervós va dir que la voluntat de l'Ajuntament és que aquest refugi acabi sent guardat a l'estiu. Això vol dir que hi haurà una persona que se'n farà càrrec. En aquest refugi, amb capacitat per a deu persones, solament s'hi pot accedir a peu. Cervós ha indicat que es beneficiaran d'aquesta instal.lació tant els excursionistes que visiten l'estany de la Gola i també la resta d'estanys i pics de la vall d'Unarre, com els ramaders que porten bestiar a la muntanya. També podrà servir de punt d'avís de socors en cas d'accident a l'alta muntanya.

Mentrestant, Elisabet Buscallà, tècnica d'Endesa, va explicar que és una obra finançada per Endesa dins la línia d'actuacions de millora ambiental de la Fundació Endesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT