PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitch manté la qualificació d’Andbank, Crèdit i MoraBanc

L’agència creu que els efectes de la crisi de BPA han estat limitats

Per EL PERIÒDIC

L’agència de qualificació Fitch Ratings va mantenir ahir la qualificació creditícia de Crèdit Andorrà i d’Andbank en BBB, i la de MoraBanc en BBB-.
En una nota, Fitch ha assegurat que els efectes de la intervenció i de la recent resolució de BPA «han estat limitats», i que, si bé aquests tres bancs han experimentat algunes «sortides d’actius sota gestió», han mantingut els seus nivells de liquiditat «bastants estables».
 
Fitch considera així mateix que «el marc regulador andorrà s’està enfortint» i que les autoritats andorranes van adoptar ràpidament mesures per gestionar la crisi de BPA.
 
Andbank va informar ahir en un comunicat que la valoració corrobora la solvència i la trajectòria d’aquesta entitat, que va començar el seu procés d’internacionalització l’any 2000. «Així mateix, la ratificació és una prova de la sòlida estructura del govern corporatiu de l’entitat, i de l’estricte control intern i de processos que es duu a terme a tot el grup», afirmava la nota de l’entitat bancària. Fitch destaca l’elevada ràtio de solvència (superior al 20%) així com l’eficient gestió de la liquiditat, de més del 60%. El grup financer de capital andorrà va tornar a batre el seu màxim de recursos de clients, passant dels 21.451 milions d’euros el 2014 a gestionar 22.760 milions d’euros a tancament de 2015.
 
Per la seva part, Crèdit Andorrà va informar ahir igualment que l’agència de qualificació creditícia Fitch Ratings va confirmat a l’entitat el ràting a llarg termini ‘BBB’, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini ‘F3’, una qualificació que segons Fitch reflecteix el bon resultat de l’exercici, l’adequada capitalització del banc, l‘estabilitat econòmica del país i el desenvolupament del marc regulador andorrà en el qual aquest opera. Segons va afirmar ahir l’entitat a través d’un comunicat, en la seva avaluació Fitch ha valorat positivament l’elevada capacitat de Crèdit Andorrà per generar beneficis, els consistents i sòlids nivells de capitalització –afavorits per una política contínua d’enfortiment del capital de manera orgànica-–i de liquiditat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT