PUBLICITAT

Andbank és el segon banc europeu que més creix en solvència

A tancament del 2015 va tornar a batre el seu màxim de recursos de clients, passant dels 21.450 milions d’euros el 2014 a gestionar 22.760 milions

Andbank ha estat destacat per la premsa internacional, ‘The Banker’ i ‘Financial Times’, com a la segona entitat europea que més ha crescut en solvència en el darrer any. Andbank ha augmentat un 62,51% la seva ràtio de solvència Tier 1 fins arribar al 13,75%.

Aquest fet pren encara més rellevància tenint en compte l’entorn actual, segons publica ‘The Banker’, en el que les 25 principals entitats financeres europees han vist caure les seves ràtios de capital per segon any consecutiu.

Segons publica ‘The Banker’, la importància global dels bancs europeus occidentals continua disminuint després de que el capital Tier 1 global de les 25 majors institucions disminueixi per segon any consecutiu. Segons les dades del rànquing del 2016 s’ha vist una disminució de capital a les primeres 25 entitats, mentre que vuit institucions van augmentar el seu capital base d’any en any, això només ascendia a un total combinat de $15,23 bilions. Només Deutsche Bank, el major prestador amb la major reducció en capital, ha vist disminuir el seu nivell de $14,26 bilions i ha caigut una posició en el rànquing europeu estant ara en setena posició. Això ve recolzat de pèrdues de $6,63 bilions en el seu any fiscal 2015 i una reducció d’un 14,6% en els seus actius.

Però, fins i tot, els bancs que van augmentar el seu capital han vist el seu creixement disminuït per altres regions, amb excepció de tres dels 25 principals bancs d’Europa occidental que son: HSBC, Standard Chartered i el Dutch ABN Amro que han caigut en el rànquing general.
No obstant això, en el cas dels bancs amb els resultats denominats en euros, el rànquing va estar també afectat per un impacte de divises: l’euro es va veure en una reducció del 10% en el canvi de moneda d’euro a dòlar en el 2015 corresponent a 0,82€ per cada  $1 i al 2016 la correspondència ha estat de 0,92€ per cada $1.

HSBC encara es el líder dels bancs europeus occidentals i segueix sent l’única institució europea en el top 10 mundial, amb un lleuger augment de capital de $564 milions a $153.3 bilions. Es troba en el novè lloc a nivell mundial, la mateixa posició que va ocupar als rànquings del 2015.
Entre els majors creixements estan l’Attica banc de Grècia, que ha incrementat el seu capital Tier 1 un 79,08% seguit per Andbank que va incrementar la seva posició de solvència Tier 1 (amb criteris CRD IV) fins a un 13,75%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT