Progrés diu que la Seu s'hipoteca per 40 anys amb la piscina
- L'oposició denuncia que l'Ajuntament haurà de cobrir les pèrdues
- Ordeig també critica que s'hagi iniciat el procés en ple mes d'agost
LA SEU D'URGELL
- Els regidors del PSC-Progrés, en la roda de premsa d'ahir. Foto: EL PERIÒDIC
El grup municipal del PSCProgrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell demanarà al primer plenari del nou curs, dilluns vinent, la suspensió immediata del procés per construir la piscina coberta. L'oposició considera que l'actual equip de govern hipotecarà la ciutat amb la concessió a una empresa privada per 40 anys, durant els quals haurà de cobrir els possibles deutes i garantir-li un benefici mínim del 6% cada any.
Progrés veu "inadmissible" que "una Administració pública assumeixi el dèficit d'explotació d'una empresa privada, sense cap tipus de límit". Per això, ahir mateix el grup socialista va presentar al.legacions en contra de l'acord del Consell d'Administració del parc del Segre --que en serà la concessionària-- del 17 de juliol, en considerar-lo "lesiu per als interessos públics".
El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va lamentar que s'hagi utilitzat l'encàrrec de gestió de tot el procés al Parc del Segre SA per "evitar el debat polític i ciutadà entre els diferents grups de l'Ajuntament i la ciutadania". Un altre punt que critica l'oposició és el fet que "tot el procés d'informació pública s'hagi fet coincidir amb el mes d'agost, període en el qual les empreses i ciutadans en general acostumen a fer vacances".
INFORMES
La presentació d'ofertes per part de les empreses interessades en la construcció s'acabarà al final d'aquest mes. També al.leguen que "en el moment d'aprovar els plecs de clàusules no hi havia els informes preceptius ni de la interventora ni del secretari municipal". Un tercer punt de rebuig a les bases és el fet que no s'hi contempli la possibilitat d'abonaments amb preus especials per a determinats col.lectius de la Seu d'Urgell, com ara escolars, gent gran i clubs esportius.
En la mateixa línia, Òscar Ordeig va lamentar que "a l'empresa adjudicatària també se li atorgui el dret d'explotar les pistes de tennis, les de pàdel i la piscina d'estiu sense fer-hi cap inversió inicial".
Des de l'equip de govern s'ha defensat durant el procés que la piscina coberta és un equipament que la ciutat necessita i que li aportarà un "valor afegit". Tanmateix, el consistori defensa "la recerca de solucions imaginatives per tal de fer possible un servei com aquest en un moment on existeixen moltes altres prioritats". Per aquest motiu, des del Gabinet municipal aposten per la gestió privada. [email protected]
Per a més informació consulti l'edició en paper.