PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per agredir i prohibir sortir de casa a la seva parella

Tres detinguts dels nou de la setmana passada, per violència de gènere

Per El Periòdic

Un cotxe de Policia patrullant al Pas de la Casa.
Un cotxe de Policia patrullant al Pas de la Casa. | El Periòdic
La Policia va detenir dimecres de la setmana passada un home, resident de 54 anys, acusat d’haver agredit la seva parella i de no haver-la deixat sortir de casa durant un seguit de dies –menys d’una setmana– si no era acompanyada d’ell, segons va informar ahir l’agència ANA. Els fets van tenir lloc a Sant Julià de Lòria, pels volts de les dotze de la nit. Els agents el van controlar per l’agressió física i van poder constatar que, presumptament, l’home hauria impedit que la dona sortís del domicili comú sense la seva companyia.
 
Aquesta no és l’única detenció per violència de gènere registrada la setmana passada; dos dies després, un home resident de 28 anys va ser detingut per agredir físicament la seva parella a Escaldes-Engordany, al domicili comú. I diumenge, un altre home resident de 44 anys va ser arrestat per haver agredit la parella també al domicili on vivien.
 
En total, la Policia va dur a terme la setmana passada nou detencions, entre les quals cal destacar la d’un home resident de 45 anys, com a presumpte autor de desobediència, d’obstaculitzar les funcions dels agents i amenaçar-los. Els fets van tenir lloc el dimarts al Tarter en un control policial sobre l’ús d’equipaments obligatoris, ja que s’estava en fase vermella d’alerta; l’home va increpar i «provocar reiteradament als agents de Policia obstaculitzant la seva tasca», va «instigar el conductor de l’autobús i els passatgers en contra» dels agents, els va desobeir reiteradament i els va amenaçar. I aquests fets, segons la Policia, haurien tingut lloc en una ocasió com a conductor d’un turisme sense equipaments especials i posteriorment, en dos ocasions més, com a ocupant d’un autobús i d’una furgoneta que també havien d’equipar-se per poder continuar el trajecte.
 
A més, al Pas de la Casa es va detenir un home no resident de 37 anys, com a presumpte autor de desobediència, resistència i injúries als agents, arran del seu control per haver originat una alteració de l’ordre públic en un restaurant del poble. I pels mateixos delictes i també al Pas de la Casa, un home no resident de 35 anys va ser detingut, arran del seu control per haver originat una alteració de l’ordre públic en un local nocturn.
 
A banda de la detenció en relació a l’operació Sativa, es va detenir a Escaldes-Engordany, un home resident de 20 anys com a presumpte autor de tràfic d’estupefaents, havent-se incautat al domicili familiar 32,8 grams de marihuana, i una bàscula i bosses hermètiques que podrien estar relacionats amb una possible distribució i venda.
 
A l’últim, divendres un home resident de 20 anys va ser detingut per conducció amb una taxa d’alcohol d’1,82 grams d’alcohol per litre de sang, després de tenir un accident de circulació amb danys materials a Canillo. En la mateixa intervenció se li van incautar 3,5 dosis d’LSD.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT