PUBLICITAT

Andorra La Vella

La masculinitat d’ara

Antoni Caus presenta el seu primer recull de relats curts ‘La síndrome de l’escala’ / El llibre recull 16 narracions que l’artista tenia guardades

Per ESTEFANIA GRACIA

Antoni Caus presenta el seu recull de relats curts ‘La síndrome de l’escala’.
Antoni Caus presenta el seu recull de relats curts ‘La síndrome de l’escala’. | MARICEL BLANCH
Antoni Caus Vidal s’estrena en la literatura de relats amb el llibre La síndrome de l’escala. Malgrat que l’autor porta temps escrivint, no és fins ara que –sota l’Editorial Adorra– presenta el seu primer llibre de narracions curtes. Es tracta d’un recull de 16 relats que Caus tenia guardats en un calaix. El més antic és Jazzy (einmal ist keinmal), que va sorgir a la llum fa més de 10 anys, i els més recents «són d’aquest any o el passat», segons va destacar ahir l’autor. 
 
A més, Caus va remarcar que les 16 narracions segueixen un «cert ordre, però no em feu dir quin». En gairebé tots els relats es fa referència a la masculinitat, «a la definició que té aquest concepte ara, en l’època actual, perquè em fa vergonya descriure la masculinitat com s’ha entès fins ara. Per aquest motiu, he intentat redefinir el concepte i arribar al punt on el mascle alfa acaba descobrint que ni és mascle, ni alfa, ni té manada». 
Tot i que l’autor toca diferents pals: els relats curts, la novel·la o el teatre, Caus va assegurar que el seu estil predilecte és la poesia, i espera, en un futur, poder publicar un poemari.  
 
El llibre es presenta avui a les vuit del vespre a la Fada Ignorant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT