PUBLICITAT

Finalitzen els treballs a Sant Romà d'Erts

  • S'ha aconseguit així completar la restauració del retaule barroc
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Una imatge de la part restaurada. Foto: TONY LARA

Els tècnics de conservació i restauració del Departament de Patrimoni han donat per acabats els treballs de restauració del retaule de Sant Romà d'Erts, que s'han fet in situ a la mateixa església, segons va informar ahir el Govern. Els treballs de restauració, tal com s'havia previst, han consistit en la neteja superficial de l'obra, la fixació dels aixecaments pictòrics amb un adhesiu sintètic, la reintegració pictòrica del conjunt i la protecció de la superfície amb una resina sintètica.

El Govern va afirmar que els treballs han durat més temps del previst a causa dels nombrosos microaixecaments de pel.lícula pictòrica que eren poc visibles durant la inspecció ocular, però que s'han anat detectant durant els treballs de restauració. Les peces escultòriques exemptes van ser traslladades als tallers de restauració del Patrimoni Cultural, on han estat restaurades per una tercera tècnica.

El retaule dedicat a sant Romà, datat del s. XVIII i atribuït a l'anomenat Mestre de Sant Romà d'Erts per l'equip d'investigadors d'art modern de la Universitat de Girona, es compon d'un bancal, una predel.la, dos cossos dividits en tres carrers verticals i una cimera. El retaule combina l'escultura amb la pintura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT