PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Genovés presenta una obra inèdita a Barcelona

La representació artística combina poesia amb aiguaforts

Per Genovés

Una imatge del llibre de Genovés.
Una imatge del llibre de Genovés. | El PERIÒDIC
L’artista andorrà Genovés presenta demà a Barcelona una obra inèdita i exclusiva que combina la poesia amb aiguaforts. Genovés presenta un llibre icònic bastat en el poema de Salvador Espriu Baralla de dos cecs captaires a la Fundació Gaspar, que anirà acompanyat amb una exposició d’aiguaforts de l’artista andorrà. Aquesta exhibició rememora la que es va celebrar el 1980 a l’emblemàtica i desapareguda sala Gaspar, va explicar una nota de premsa del grup de l’autor. 
 
Coincidint amb la diada de Sant Jordi, demà es presentarà aquesta peça de grans dimensions en format llibre que té com a objectiu recollir la col·lecció completa d’aiguaforts que el Genovés va crear el 1979 amb la finalitat de donar vida a la història que va crear Espriu, en un poema que dedica al pintor. 
Ell llibre ha estat confeccionat a partir de reproduccions fotogràfiques dels gravats originals que el fotògraf andorrà Josep Mtnz’ va realitzar amb un procés digigràfic. A més, aquestes obres es van positivat a Laboratoris EGM amb uns papers de FineArt, que són de «la més alta qualitat artística», detalla la nota de premsa.  A més, els enquadernats són totalment artesanals i han anat a càrrec de l’enquadernador barceloní Josep Cambras. Tot plegat fa que l’obra estigui acreditada amb les pertinents certificacions oficials». 
 
«El resultat, tal com s’ha volgut deixar patent, és una obra única i exclusiva que pren forma sota l’aparença d’un llibre de grans mides del qual només se n’ha elaborat un únic exemplar», va destacar la nota de premsa. Aquesta particularitat li dona una «més valor com a peça d’art especialment dedicada a col·leccionistes d’icones excepcionals». 

La Sala Gaspar va néixer el 1909 de la mà de Joan Gaspar i Xalabarder com una botiga de marcs i llunes, però aviat es va convertir en una sala d’exposicions on els amics del fundador exhibien les seves obres. Així doncs, la vida de sala noi es podria entendre sense el llegat d’aquesta família, que s’han enfocat en promocionar l’art modern i contemporani a Barcelona.  En aquesta sala han passat artistes de la talla de Picasso, Miró, Braque, Calder o Tàpies, entre d’altres. Des de la Fundació es vol donar conèixer pintors amb diferents estils, visions, discursos i sensibilitats que mostrin la riquesa del panorama internacional.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT