PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els funcionaris rebran 104,22 euros per quinquenni

Els qui tinguin primes directives les mantindran fins a la jubilació

Per L. RAVENTÓS

Edifici administratiu de Govern.
Edifici administratiu de Govern. | EL PERIÒDIC
L’esborrany de llei de la Funció Pública modifica el reconeixement de l’antiguitat dels funcionaris passant de triennis a quinquennis. Una novetat que ja era coneguda, malgrat que no s’havien fet públiques les quantitats retributives. I és que en un inici el text que es va facilitar als sindicats amb qui s’està treballant el text no incloïa les disposicions finals ni transitòries. Dijous passat van ser finalment entregades als interessats, en format paper, amb l’objectiu que no es filtressin a la premsa. En aquests annexos es fixa que el valor de cada paga mensual per quinquenni serà de 104,22 euros «aplicant, com a mínim, l’agument anual de l’índex de preus de consum (IPC)». 
 
Un altre dels punts claus de la reforma que lidera la ministra Descarrega és l’eliminació del caràcter vitalici de les primes que reben els funcionaris que han exerciti un càrrec directiu. Actualment, un treballador que duia a terme tasques directives durant més de quatre anys tenia dret a una prima fixa i de caràcter vitalici quan tornava al seu lloc de feina anterior. És a dir, tornava a cobrar la nòmina anterior al càrrec directiu però amb un suplement mensual per haver exercit com a director, malgrat que en l’actualitat ja no tingués cap responsabilitat com a tal.
 
En les disposicions transitòries s’indica que els funcionaris que, a l’entrada en vigor de la llei, percebin un complement de reconeixement de la funció directiva i els que hi tinguin dret segons la normativa vigent en aquell moment, «mantindran la retribució d’aquest complement fins a la data de jubilació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT