Andorra la Vella
Onze experts debatran sobre la recerca històrica
La difusió de la memòria del Principat, pilar de les jornades
El pròxim 26 d’octubre, l’Arxiu Nacional organitza una jornada de debat sobre l’estat de la recerca històrica a Andorra, la seva difusió i divulgació.
L’esdeveniment tindrà lloc a la Farga Rossell i comptarà amb la presència d’onze experts de diferents institucions, com ara el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el de Cultura, la Universitat d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans o la Fundació Julià Reig, entre d’altres.
L’acte s’emmarca en la sèrie d’activitats que el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports organitza en motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols, editor de les primeres fonts documentals d’Andorra.
La trobada es vertebrarà a través de dues taules rodones que se celebraran de 10 a 11.45 hores, la primera, i de 12.15 a 14 hores, la segona. Per a participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament fins al 23 d’octubre. Les places són limitades i s’entregaran per ordre de sol·licitud.
La jornada començarà amb la taula titulada «L’estat de la recerca històrica a Andorra» i continuarà, després del migdia amb «L’estat de la difusió de la recerca històrica a Andorra».
El pare cebrià / Cebrià Baraut i Obiols (El Vilar de Cabó, Alt Urgell, 21 de maig de 1917 - Montserrat, 8 de juny de 2003) historiador i monjo benedictí català, va dedicar gran part de la seva trajectòria a l’edició de les fonts documentals d’Andorra i al coneixement i difusió de la seva història.
El Govern d’Andorra ha homenatjat en diverses ocasions la seva figura i el treball. El 2001, es va editar Miscel·lània a Dom Cebrià Baraut i Obiols, i el 2004 els ajuts d’investigació i recerca dotat per l’Arxiu Nacional d’Andorra, des del 2000, porten el nom del pare Cebrià.