PUBLICITAT

La flama olímpica ja il·lumina el camí cap els Jocs Specials

El Territori Special conclou amb el descobriment del nou logotip

Dos participants porten la flama al pebeter, ahir.
Dos participants porten la flama al pebeter, ahir. | comú d’andorra la vella / tony lara
La primera etapa dels Jocs Special Olympics 2018 va finalitzar ahir amb l’acte de cloenda del Territori Special Andorra la Vella-La Seu d’Urgell 2017 en el Palau d’Esports de la Seu d’Urgell, un Territori que s’ha celebrat aquest cap de setmana a les dues localitats.
Un dels moments de l’esdeveniment més destacat ha sigut quan s’ha descobert el nou logotip dels Jocs Special Olympics 2018. Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, va presentar el logotip que vol «mostrar tots els elements que uneixen els dos territoris, per primera vegada organitzarem uns Jocs transfronterers i en zona de Pirineu. La nova imatge dels Jocs suma la força del foc olímpic amb la natura de les muntanyes i el riu Valira».
El Territori Special ha sigut el primer tast per a esportistes i organització per tal que l’any vinent els Jocs siguin un èxit absolut com ha sigut aquest Territori Special. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va destacar que els «propers Jocs Special Olympics seran els millors de la història», i que la localitat de La Seu d’Urgell es bolcarà en aquest gran esdeveniment que seran els Jocs Special Olympics. El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va voler remarcar el repte organitzatiu que suposa una doble seu pels Jocs, però que és «una única candidatura que, no en tenim cap dubte, enriqueix la celebració d’aquests Jocs tan especials».
La flama olímpica romandrà encesa fins els propers Jocs Special Olympics que seran del 4 al 7 d’octubre del 2018. L’encesa del pebeter de la mà dels esportistes de Special Olympics Andorra i Taller Claror va finalitzar un acte on Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, en nom de tots, va recordar la figura de Francesc Martínez de Foix, un dels artífex de què els Jocs puguin tenir lloc l’any vinent.
Durant el cap de setmana els més de 500 esportistes han competit entre Andorra la Vella i la Seu en diferents disciplines. Prop d’un miler de persones, entre esportistes, entrenadors, familiars i voluntariat, els han acompanyat durant els dos dies.
A Andorra la Vella ha tingut lloc l’atletisme amb 177 esportistes i el futbol sala ha comptat amb la presència d’equips estrangers com Special Olympics Monaco i Andorra i de les CCAA de Castilla la Mancha i Aragón. L’equip de Mònaco s’ha endut la victòria, en segona posició Catalunya, Andorra en tercer lloc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT