PUBLICITAT

Medi Ambient agrupa ramats per evitar atacs de l'ós

  • Als Pallars i l'Alta Ribagorça no s'ha constatat noves morts
I. C.
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una família d'ossos bruns al Pirineu. Foto: EL PERIÒDIC

Aquesta setmana, prop de 35.000 caps de bestiar, entre ovelles i cabres, baixen de la muntanya on han pasturat al llarg de l'estiu en zones de presència d'ós bru. Així, finalitza el quart any consecutiu del programa d'agrupament i vigilància de ramats per evitar atacs dels plantígrads.

Segons Medi Ambient, aquest estiu no s'ha constatat atacs d'ós bru als ramats de les comarques del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà, ni tampoc de gossos assilvestrats. Sí que se n'ha denunciat novament a la Vall d'Aran, on es detecta una major presència de l'espècie reintroduïda.

Aquest programa, que es realitza en col.laboració amb la Federació Catalana d'Oví i Cabrum, arriba a un total de 50 ramaders però no inclou la Vall d'Aran, on el coordina el Consell General amb una trentena més de ramaders acollits.

Durant l'any 2010, el Departament de Medi Ambient ha donat suport a l'agrupació de 32.689 ovelles i cabres, reunits en 19 ramats. Aquesta mesura, iniciada el 2007, ha demostrat ser "molt efectiva, ja que està evitant pèrdues d'animals", segons Medi Ambient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT