PUBLICITAT

Medi Ambient i Habitatge refà el torrent de Rencules

EL PERIÒDIC
NAUT ARAN

El Departament de Medi Ambient ha finalitzat les obres del Projecte de reparació d’infraestructures de correcció hidrològica en el barranc de Rencules, a la Vall d’Aran, amb l’objectiu de prevenir danys a les persones i a les infraestructures, ja que l’acumulació de terres podia generar fenòmens torrencials en limitar el pas de l’aigua pel seu curs habitual, generant així nous processos erosius i esllavissades.

L’actuació ha permès reobrir el curs del torrent i protegir-ne els marges, així com reconstruir la part del dic afectada per l’última esllavissada, que va tenir lloc al maig de l’any passat i va acumular uns 4.500 metres cúbics de sediments. Les obres han suposat una inversió de 140.000 euros.

Aquest projecte ha consistit en la restauració de la llera del torrent –que havia quedat coberta de sediments i podia suposar un perill davant de futures precipitacions– i en la reconstrucció de les infraestructures de correcció hidrològica existents, que estaven malmeses ja a finals del decenni dels 90, informa l’ACN.

Els treballs desenvolupats s’han centrat en la desconstrucció i construcció de l’aleta del dic superior ; el moviment de terres per refer la canalització, i la protecció dels nous talussos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT