PUBLICITAT

Condemnat a 11 anys de presó l'agressor d'Ivan Ramírez

Krasimirov haurà d'indemnitzar a la víctima amb 600.000 euros

Per El Periòdic

Iván Krasimirov, agressor d'Iván Ramírez, durant el judici celebrat a Saragossa
Iván Krasimirov, agressor d'Iván Ramírez, durant el judici celebrat a Saragossa | Jaime Galindo

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat avui a Iván Krasimirov a 11 anys de presó per un delicte de lesions com a autor de la brutal pallissa que va propinar a l’atleta andorrà Iván Ramírez el 7 d’octubre de 2016 a la localitat d’Ejea de los Caballeros. Així mateix, no es pot apropar a 300 metres de la víctima ni de la seva mare ni comunicar-se amb ells durant un període de 12 anys. En la valoració de la pena imposada, els magistrats han considerat que concorre el fet de l’agreujant de traïdoria (article 22,1 del Codi Penal espanyol) en la modalitat de traïdoria sobtada o sorprenent perquè «el fet es va cometre estant l’agressor en presència de la víctima, sense que aquesta pogués esperar l’atac del qual va ser objecte i davant del qual no va tenir possibilitat de defensa». Per això, consideren que la pena «és la més adequada per la perillositat que va suposar la seva conducta i tenint en compte el resultat produït». El tribunal també considera que era «previsible» que causés aquest resultat i que per tant, «no es pot considerar imprudent», ja que el va agredir a la cara. Per altra banda, el tribunal ha rebutjat l’atenuant de la confessió perquè «la policia va rebre l’avís del pare de la menor» i considera que la voluntat de reparar el dany (6.240 euros) que ha rebut la víctima «és simbòlica».

L’estaven esperant

 Aquella fatídica nit, l’atleta va anar a Ejea amb la creença de què es trobaria a soles amb una cosina seva de tercer grau i menor d’edat que havia conegut uns dies abans, segons s’indica en els fets provats per la sentència. Però en canvi, es va trobar als acusats, Krasimirov, la seva parella i Aleks T., el seu cosí, que l’estaven esperant en un corral on la víctima l’havia conduït. Aquests li van propinar diversos cops de puny a la cara només en arribar que li van produir nombroses lesions. Els fets es van produir davant la menor i el cosí de l’acusat.

D’aquesta manera, quan un veí va sortir a tirar la brossa es va trobar a Ramírez al seu cotxe, inclinat sobre el volant, que va respondre alçant el polze quan li va demanar com estava. Després, va obrir la porta i va començar a vomitar. Aquest veí va alertar a la Policia Local, que el van trobar inconscient i sagnant pel nas.
Durant el judici, Krasimirov va explicar que «vaig perdre els papers quan vaig veure que Ramírez agafava per la cintura a la meva xicota i s’arrimava a ella amb intenció de besar-la. Vaig cridar-li que la deixés anar, el vaig empènyer, ell em va empènyer i li vaig clavar tres o quatre cops de puny, va caure a terra, vaig escoltar un fort soroll i em vaig espantar». Així mateix, també va declarar que «no vaig veure que tingués ferides greus, encara que sí un ull inflat i un poc de sang que li començava a sortir pel nas i que «vam fer que es netegés la cara i que es canviés la jaqueta que s’havia tacat». «Vam deixar la víctima al seu cotxe amb els llums posats. Va ser Ramírez que es va negar a què el portéssim al metge», va concloure. No obstant això, a la sentència no consta si ell va entrar pel seu propi peu o si el va deixar l’agressor o les persones que l’acompanyaven.

Tres cops de puny brutals/

D’aquesta manera, Krasimirov li va provocar tres fractures amb els tres cops de puny que li va donar: una a la zona temporal esquerra del crani, una nasal i una altra occipital, produïda en caure a terra pels cops anteriors. Això va provocar un edema encefàlic que va derivar en danys neuràlgics severs i lesions irreversibles que li han deixat seqüeles físiques i psíquiques que l’han deixat incapacitat de per vida. A més, pateix un dany neuropsicològic amb afectacions severes a les seves funcions cerebrals desorientació, alteració del llenguatge amb un discurs poc coherent, fatiga mental, alteració de memòria i disfunció executiva greu.

Per tant, la sala va considerar que, davant les quantitats sol·licitades per l’acusació particular i pel Ministeri Fiscal en concepte d’indemnització, «aquesta haurà de ser suficient per a poder satisfer les necessitats de la víctima, que té un grau d’invalidesa que provoquen que depengui de terceres persones». Així, l’autor haurà de pagar 600.000 euros a la víctima i 78.461,82 euros al Servei Aragonès de Salut, per l’assistència mèdica dispensada a Ramírez a l’Hospital Clínic de Saragossa.

Absolt d’omissió de socors

Així mateix, Krasimirov ha quedat absolt del delicte d’omissió de socors, acusació realitzada pel Ministeri Fiscal i l’acusació particular. En aquest sentit, el seu cosí també ha quedat absolt del delicte. Aleks T. havia compartit la banqueta amb Krasimirov per aquest motiu. «És difícil apreciar l’element típic necessari per determinar l’aplicació del tipus penal, que és l’existència d’un perill imminent greu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT