PUBLICITAT

Més expositors a la Fira de Formatges del Pirineu

  • El formatges d'ovella seran els protagonistes en aquesta nova edició
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La popular exposició de formatges artesans que se celebra a la Seu d'Urgell, en una edició anterior Foto: TONY LARA

La setzena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu acollirà fins a 42 elaboradors artesans de formatge d’arreu del territori pirinenc, catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos, que oferiran més de 120 varietats diferents de formatges. La regidora de promoció econòmica de la Seu, Teresa Casasses, va dir ahir que en un moment de crisi com l’actual la fira «és un molt bon aparador» per a tots els artesans pel gran nombre de visitants que atreu. I va afegir que el nombre de formatges d’aquest any «és el major» que hi ha hagut mai a la fira de formatges.

Cada formatgeria disposa d’un estand d’exposició i degustació, i són els propis productors qui ofereixen els seus formatges, tant al públic general com als professionals de la distribució i la restauració d’arreu del país, que cada vegada més tenen la Seu com a punt de referència del formatge artesà.

En l’edició d’aquest any, explica la tècnica de la regidoria, Montse Ferrer, hi ha 26 formatgers que elaboren el seus productes amb formatge d’ovella, una xifra «rècord de participació», va assegurar Ferrer, ja que hi ha deu formatges que utilitzen llet de vaca i nou formatges que el fan de cabra.

L’entrada al recinte dels formatges és gratuïta, i els visitants poden comprar un tiquet de degustació, amb el que poden tastar cinc formatges diferents i prendre una copa de vi, aquest any de les bodegues de la Denominació d’Origen Empordà, o un got de cervesa artesana, de la Companyia Cervesera del Montseny.

ELEMENT COMÚ // Existeix un element comú i en constant creixement entre els formatges que elaboren els artesans que es troben a la Fira de Formatges Artesans, la llet crua. Aquesta llet no ha rebut cap tractament tèrmic, és a dir que no ha estat pasteuritzada abans de ser manipulada, i d’aquesta manera confereix als formatges unes particularitats pròpies del territori.

A més de la venda i degustació dels formatges, en la Fira de Formatges Artesans del Pirineus, es desenvolupen altres activitats estretament relacionades amb l’elaboració i el consum de formatges de qualitat com l’Aula de tast on es podran fer tastos guiats de formatges, vins i cerveses, demostracions de cuina; el Joc de l’Hostaler, un taller de cuina per infants; i un taller infantil d’elaboració de formatges, informa l’ACN

En el marc de la fira es celebrarà el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu que és obert a tots els formatgers artesans, tant els que són a la fira com els que no. El concurs es divideix en vuit categories amb tres medalles a cada categoria. La medalla d’or de cada categoria rep un premi de 300 euros i un distintiu per als seus formatges que l’acrediten com a guanyador del concurs.

A més de la fira de formatges, la Fira de Sant Ermengol acull una fira d’artesania del Pirineu, una fira d’automòbils, una mostra del comerç i serveis de la Seu i una fira de brocanters i col·leccionistes. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT