PUBLICITAT

La Diputació referma l'aposta pels aeroports de la Seu... i Alguaire

  • La corporació insta el Govern a dur a terme les inversions necessàries a la infraestructura
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
L'aeroport de la Seu d'Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

El Ple de la Diputació de Lleida va aprovat ahir una moció consensuada per tots els grups polítics en la qual reforça la seva aposta a favor dels aeroports de Lleida-Alguaire i Pirineus-La Seu d’Urgell, i celebra la decisió estratègica que comporta la seva construcció en territori lleidatà. La Diputació també va aprovar una segona moció consensuada de suport a la petició de desdoblament de la N-II entre Fraga i Alfajarín i un calendari d’execució de l’eix viari Tarragona-Sant Sebastià. D’altra banda, s’ha donat vistiplau a la creació i constitució del consorci Global Lleida i l’aprovació inicial dels seus estatuts.

El Ple de la Diputació de Lleida va aprovar una moció consensuada per tots els grups polítics en la qual la Diputació reforça la seva aposta a favor de l’aeroport de Lleida-Alguaire, i celebra la decisió estratègica que comporta, la seva construcció en territori lleidatà. L’ens considera que és una infraestructura que ha d’esdevenir cabdal pel futur de Lleida i necessària per aconseguir l’equilibri territorial del país.

En aquest sentit, la Diputació insta al Govern a continuar potenciant aquest aeroport així com a portar a terme inversions i accions necessàries per tal d’afavorir el seu creixement i convertir-lo en una eina bàsica pel desenvolupament socioeconòmic de les comarques de Lleida. Al mateix temps insta al Ministeri de Foment a accelerar els canvis normatius necessaris que facin possible que l’Aeroport de Lleida-Alguaire sigui habilitat com a lloc fronterer autoritzat per l’accés i sortida de la UE, en concret d’aquells territoris sota l’acord de Schengen.

La corporació també insta al Govern a potenciar l’Aeroport de Pirineus-La Seu d’Urgell amb les inversions i accions necessàries per a donar servei a la dinamització del turisme i al desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha dit que la moció sobre els aeroports de Lleida-Alguaire i Pirineus-La Seu d’Urgell referma l’aposta per aquestes dues infraestructures aèries que han de ser claus per les oportunitats de futur del territori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT