PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El VPC espera que aquesta sigui la temporada definitiva de l’ascens

L’equip inicia els entrenaments amb la intenció de poder reforçar-se amb algun jugador de tercera línia

Per Joan Josep Blasco

Abelló rep l’oval al primer entrenament de la temporada, ahir a l’Estadi Nacional.
Abelló rep l’oval al primer entrenament de la temporada, ahir a l’Estadi Nacional. | Xavi Pujol

Nova posada de curt per al VPC. Ahir realitzava el primer entrenament de la pretemporada amb la plantilla encara no al complert, que anirà recuperant efectius a mida quer passin els dies. El club treballa per realitzar uns fitxatges que encara no s’han produït, en una campanya on l’aspiració de l’ascens a Honor segueix ben viva.

Els entrenadors, Jonathan Garcia i David Kirikaishvili, segueixen al capdavant de l’equip. De fitxatges, de moment, no se’ns produeixen. La millor notícia, però, per als tècnics és poder comptar de nou amb jugadors que la temporada passada van estar lesionats com són Marc Abelló, Edisher Jamrulidze i Agustín González. Es tracta de «referents i recuperar-los és molt important. Són tres jugadors destacats i que ocupen posicions clau, en les quals estàvem una mica coixos», afirma Garcia. Les portes a incorporacions estan obertes i la intenció és realitzar algun fitxatge per a la tercera línia. L’entrenador considera que compten amb una «plantilla bastant compensada». Marc Gispert torna a l’equip, mentre que referents com els germans Joan i Roger Fité s’han retirat. 

Mantenir els joves

Un dels punts importants de cara a confeccionar la plantilla és continuar tenint al grup als joves, des dels júniors als que marxen fora per motius acadèmics. «Estem treballant perquè es quedi la fornada de jugadors que marxen a estudiar a França. És important tant per al club com per al rugbi nacional que segueixin jugant amb nosaltres», perquè en aquests joves es té plena confiança: «Esperem molt d’ells perquè en categories inferiors han tingut molt bons resultats i estan cridats a ser una referència en un futur. Portàvem molts anys amb un buit generacional i aquesta fornada ens pot permetre que el rugbi nacional doni un salt endavant».

Pujar de categoria

Les últimes temporades el VPC ha intentat pujar a Honor, però no ho ha aconseguit, quedant-se a les fases d’ascens. En aquesta ocasió al club esperen que sigui diferent i realment la definitiva. «L’objectiu és l’ascens, no ens amaguem», i per aconseguir-ho «pinta bé». Però per a que precisament sigui un fet a final de la campanya hauran de millorar-se alguns aspectes, com solucionar el problema quan juguen fora del Principat. A l’Estadi Nacional s’ha pogut mantenir una regularitat que fora ha estat impossible, amb un rendiment molt diferent davant la pròpia afició que quan ho fa davant la forana. «És un dels temes que tenim anotats. Hem de canviar la tendència fora si volem aspirar a pujar. Hem de ser forts a casa i treure el màxim de punts possibles a domicili. No podem tenir dues cares com ha passat fins ara. Fora és on realment fas la diferència per ocupar les primeres places», afirma Garcia.

Per tal d’arribar a complir la fita, la manera d’aconseguir-ho serà amb les armes utilitzades els darrers temps, amb un plantejament clar sobre el terreny de joc . «Volem donar continuïtat al que vam fer l’any passat i que no vam poder desenvolupar al 100% per les baixes. La línia serà la mateixa, amb un joc dinàmic i atractiu». El projecte es manté amb majoria nacional i «hem d’estar molt agraïts al club i la federació per l’aposta que fan per la gent de casa. Crec que és la millor idea que es pot presentar. Tot i així no ens hem de tancar i hem d’aprendre de fora per créixer». El VPC disputarà dos amistosos a la pretemporada, a l’Estadi Nacional. El primer serà el 25 d’agost amb un rival d’inferior categoria, La Barguillere, de la 1a Serie. L’1 de setembre l’equip que tindrà al davant serà de superior, el Tarascó, d’Honor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT