PUBLICITAT

Polèmica per la gestió de residus de la zona sud de l'Alt Urgell

EL PERIÒDIC
OLIANA

La Mancomunitat Intermunicipal per a la gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional vol que Augema, l’organisme creat per gestionar el medi ambient de la comarca, assumeixi tota la gestió dels residus de l’Alt Urgell. La Mancomunitat lamenta que el conveni signat l’octubre del 2006 per unificar el servei no s’hagi portat a terme, i posa de manifest que la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet els exigeixi el pagament d’una taxa «abusiva» abans d’entrar els residus a l’abocador. Per tot plegat, l’Assamblea de la Mancomunitat Intermunicipal per a la gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional ha decidit prendre mesures jurídiques per defensar-se davant aquestes actuacions i intentar forçar la unificació de tota la gestió de residus comarcals, informa l’ANA.

Dijous passat es va reunir l’Assamblea de la Mancomunitat Intermunicipal perquè es va rebre un requeriment per part de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet on s’exigeix que prèviament a l’entrada dels residus a l’abocador comarcal es pagui la taxa pertinent per entrar els residus domèstics i la fracció de rebuig, taxa que l’Assamblea considera abusiva.

L’Assamblea, després de moltes reunions amb l’Agència de Residus, amb el Consell Comarcal, i amb altres organismes oficials, i donat que no s’han acomplert els pactes establerts en el conveni signat al 2006, ha decidit prendre mesures jurídiques per defensar-se davant aquestes actuacions i intentar forçar la unificació de tota la gestió de residus comarcals .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT