PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reguitzell d’actes pels 600 anys del Consell de la Terra

La institució reedita el Manual Digest, actualitzat als usos lingüístics moderns

Logotip commemoratiu dels 600 anys del Consell de la Terra
Logotip commemoratiu dels 600 anys del Consell de la Terra

El 2019 és un any clau per Andorra: es compliran 600 anys de la creació del Consell de la Terra, la cambra representativa històrica del país. El seu successor, el Consell General, s’engalanarà per l’efemèride i realitzarà un reguitzell d’actes durant tot l’any, els quals va anunciar ahir. La intenció de la Sindicatura és donar a conèixer la història i la singularitat d’Andorra. «Nos ens podem permetre ser un país fràgil», va afirmar el síndic general, Vicenç Mateu. Per això, la commemoració té un objectiu clar: alçar la realitat i la singularitat del Principat. Per això, tots els esdeveniments giraran vers uns objectius clars: fer valdre la particular estructura institucional del país, divulgar la història i les institucions pròpies, projectar la història i les institucions d’Andorra a l’exterior i fomentar la recerca.

El tret de sortida dels actes commemoratius el farà un concert de música del segle XV a càrrec de Jordi Savall, que dirigirà la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI el 16 de novembre a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. A partir d’aquí, hi haurà un seguit de conferències i congressos, exposicions i diferents activitats durant tot el 2019. A més, el Consell General reeditarà abans de Nadal el Manual Digest de Fité i Rosell del 1748. La versió actualitzada s’adaptarà als usos lingüístics actuals perquè sigui més llegible i comptarà amb uns estudis introductoris de Joan Massa i Albert Villaró.

Nova sindicatura, nous actes / Mateu va recordar que la Sindicatura actual acabarà la legislatura durant la celebració, pel que serà el següent síndic qui haurà de «complementar l’oferta». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT