PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'IPC baixa tres dècimes el mes d'octubre i se situa en l'1,2%

Els principals grups que provoquen que disminueixi són l'esbarjo, espectacles i cultura.

Per El Periòdic

Representació de l'obra de teatre 'Les cigonyes venen de Tàilandia'.
Representació de l'obra de teatre 'Les cigonyes venen de Tàilandia'. | Arxiu ANA

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes d'octubre (1,2%) ha baixat tres dècimes respecte al mes de setembre (1,5%). La inflació anual acumulada en els deu primers mesos de l’any se situa en el 0,8% tenint en compte la diferència entre l'1,2% d'aquest mes d'octubre i el 2,6% registrat en el mateix període de l'any passat. D’altra banda, la inflació subjacent se situa al 0,2% anual en relació al mateix mes de l’any 2017. Cal recordar que la inflació subjacent és l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos.

Els principals grups de l’IPC que provoquen que la variació anual del mes d’octubre disminueixi en tres dècimes la inflació anual enregistrada el mes de setembre és el d'esbarjo, espectacles i cultura i, en gran part, pel descens en els preus dels serveis culturals i recreatius, respecte al mateix mes de l’any anterior.

L'augment més significatiu és el del tabac així com les begudes alcohòliques. La variació anual de l’IPC d’Espanya del mes d’octubre del 2018 se situa al 2,3% (setembre 2018 2,3%). La variació anual de l’IPC de França d’octubre del 2018 se situa al 2,2% (setembre 2018 2,2%). Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT