PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La prevenció de la dependència genera un «estalvi important»

Marfany veu «factible» compartir la radioteràpia amb territoris veïns

El secretari d’Estat de Salut, J. A. León.
El secretari d’Estat de Salut, J. A. León. | SFGA / CESTEVE

El secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, va admetre ahir durant les jornades celebrades a Sant Julià en el marc del projecte transpirinenc Aptitude, en les que van participar més de 200 professionals, que la prevenció de la dependència dels majors de 65 anys suposarà a llarg termini un «estalvi important» en els pressupostos de l’Estat. En aquest sentit, però, no va aventurar-se a donar una xifra concreta de l’impacte que ocasionarà. «Estem aconseguint conscienciar a la gent gran de la importància de prevenir la dependència i poder envellir amb qualitat de vida gràcies a uns bons hàbits», va manifestar.

Unes 4.000 persones majors de 65 anys es troben en risc de fragilitat a Andorra, un 30% del col·lectiu. Aptitude pretén avaluar-los a tots abans que el projecte finalitzi, el 2020, i León va corroborar l’objectiu: «Som ambiciosos i creiem que e s pot assolir», va afirmar. 

Servei transfronterer 

Respecte a la Unitat de Radioteràpia, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va assegurar que veu «factible» arribar a acords amb els territoris veïns perquè també puguin utilitzar-la. D’aquesta manera, seria una via per fer més rendible el servei. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT