PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’A confia fer llista a totes les parròquies en solitari o amb el PS

L’acord es negocia a Sant Julià i Canillo i es veu difícil a Ordino i la Massana

Per Lídia Raventós

Costa, Gallardo i Pallarés durant l’esmorzar amb la premsa, ahir.
Costa, Gallardo i Pallarés durant l’esmorzar amb la premsa, ahir. | MARICEL BLANCH

Els consellers generals liberals van assegurar ahir que el pacte amb el PS per fer llistes parroquials a les properes eleccions generals «avança bé malgrat el que s’està dient». En concret, les dues formacions ja han oficialitzat el pacte en tres parròquies (Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Encamp) i «en tenim una quarta molt ben encaminada i s’està treballant en una cinquena», que són Canillo i Sant Julià de Lòria. A les dues parròquies restants, Ordino i la Massana, «els comitès segueixen treballant» malgrat que el pacte es veu més complicat. 
Amb tot, el líder de la formació, Jordi Gallardo, va deixar clar que «tot apunta que serem present a totes les parròquies ja sigui en coalició o en solitari». «La capacitat [de formar llista a totes les parròquies] hi és, cal decidir si la idoneïtat fa que sigui en solitari o conjuntament amb el PS», va afirmar Gallardo. El fet que en algunes parròquies vagin en solitari i altres en coalició podria arribar a provocar «contradiccions» entre uns programes i altres, tal com va reconèixer el president liberal. En aquest sentit, Gallardo va indicar que «de moment no estem en aquesta situació» però que «si es dona, mirarem com afrontar-ho». 

El paper de Ciutadans Compromesos 

Un dels territoris complicats per L’A després del trencament és la Massana. Dilluns a la nit, els membres de Ciutadans Compromesos (CC) van mantenir una reunió precisament per pronunciar-se sobre quin posicionament han d’adoptar en les generals. Finalment, i malgrat que encara no està del tot tancat, sembla que els massanencs creuen que cal deixar la marca CC només a nivell parroquial i que, per tant, com a tal no donarà suport ni a Liberals ni a la tercera via liderada per Josep Pintat. Cada membre adherit a CC escollirà a nivell individual, per tant, a qui dona suport. Així ho va explicar ahir Judith Pallarés, membre de CC i consellera liberal. També és sabut que els massanencs Carles Naudi i Joan Carles Camp estan al costat de Pintat. 


Pel que fa a Sant Julià, on els liberals havien estat representants fins ara per UL, Jordi Gallardo va indicar que hi ha prou gent per formar llista sota les sigles dels liberals. 

Balanç de legislatura 

En l’esmorzar per a la premsa convocat pels liberals, Gallardo també va aprofitar per fer un balanç de la legislatura. En aquest sentit, va afirmar que el trencament del grup parlamentari que els va deixar amb tres dels vuit consellers que tenien al principi de la legislatura no els ha passat factura i que, malgrat ser menys, han treballat amb la mateixa intensitat i rigor . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT