PUBLICITAT

L'esquí català inverteix 20 milions

  • Les estacions han aprofitat els mesos de tancament per fer millores, com la incorporació de nous telecadires
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
L'estació d'esquí de La Molina emblanquinada per una nevada, fa 15 dies Foto: ACN / FERRAN GARCIA

Les estacions d'esquí catalanes es preparen per obrir les seves portes en el pont de desembre, quan esperen que les condicions de neu siguin propícies per iniciar la temporada d'hivern, i després d'una inversió conjunta de 20 milions d'euros, segons han informat a Europa Press diverses estacions.

Han aprofitat els seus mesos de tancament per millorar les instal·lacions, amb actuacions com la incorporació de nous telecadires, llacs artificials de neu, pistes i itineraris, han substituït màquines trepitjaneu i han millorat la senyalització i el tancats per a la seguretat dels usuaris.

Així per exemple, Vaquèira Beret ha gastat 11 milions d'euros en la renovació dels seus serveis, dels quals 6,5 milions s'han destinat a un nou telecadira, mentre les estacions de Boí-Taüll i Espot han invertit en la millora de les seves instal·lacions 10 milions d'euros entre les dues.

El Govern català va atorgar a l'agost 1,74 milions d'euros per a la renovació dels canons de neu artificial i dels remuntadors de les estacions de muntanya, mentre que el conjunt de les estacions ha invertit 19,3 milions en aquestes actuacions.

Les ajudes públiques han estat equivalents a un màxim del 20% del cost del projecte amb un màxim de 250.000 euros per estació pel que fa als canons de neu. Les estacions de Vaquèira Beret (1,5 milions), Port Ainé (1,4 milions) i La Molina (900.000 euros) són les que han invertit més en aquest concepte.

Respecte al sistema de remuntadors, l'import màxim de les subvencions ha estat del 10% del cost de la renovació, amb un límit de 250.000 euros per estació. Vaquèira Beret i Espot Esquí són les estacions que més han invertit en aquest sistema de transport amb 5,9 milions i 3,6 milions, respectivament.

La Generalitat també va atorgar altres 600.000 euros per a la millora dels accessos per carretera a les estacions d'esquí, la qual cosa inclou la millora dels talusos i les cunetes, així com la neteja de la neu de les vies. La Molina és l'estació que més ha invertit en aquest concepte amb un import de 259.000 euros, mentre que el conjunt d'estacions ha pressupostat 1,2 milions per a aquesta actuació.

PREVISIONS / Si el temps ho permet La Molina obrirà les seves pistes als esquiadors l'últim cap de setmana de novembre, els dies 27 i 28. Segons explica la responsable de comunicació, Marta Viver, per a que això sigui possible ja s'ha començat a produir neu artificial gracies al fred i a la neu caiguda. Altres novetats que es trobaran els esquiadors que visitin La Molina seran una primera fase del telecabina que pujarà fins al coll de Pal i també la primera fase del telecabina que portarà els esquiadors fins al refugi del Niu d'àliga a la Tossa d'Alp a la cota 2.500, la més alta de l'estació.

D'aquesta forma, diu Viver, s'arriben a zones de l'estació que tenien un difícil accés. Tot i això, aquestes dues instal·lacions no estaran operatives fins que no estiguin finalitzades. Viver ha explicat que per aquesta temporada s'han instal·lat nous paravents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT