PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Coronallacs ja compta amb una central de reserves

El servei ‘online’ permet reservar dos forfets diferents per fer la ruta durant l’estiu

Per El Periòdic

Vista aèria del refugi de l’Illa, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.
Vista aèria del refugi de l’Illa, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. | Maricel Blanch

La central de reserves per a la ruta de senderisme Coronallacs ja és una realitat. Just ahir el responsable de camins i refugis del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Albert Pla, va anunciar la seva entrada en funcionament i va explicar que el servei online oferirà dos forfets diferents per tal de poder realitzar la travessa en règim de mitja pensió entre el 15 de juny i el 30 de setembre. 

La primera modalitat integra les cinc etapes de què consta la ruta amb mitja pensió –sopar, dormir i esmorzar– en els quatre refugis guardats on cal fer nit: Illa, Juclar, Borda de Sorteny i Comapedrosa, i té un cost de 162,10 euros. El segon, en canvi, s’anomena runner i malgrat que igualment integra les cinc etapes només incorpora dos refugis amb mitja pensió, que o bé poden ser el de l’Illa i Sorteny, per 84,10 euros, o el de Juclar i Comapedrosa, per 78 euros. 

Millora de l’experiència

Per tal de facilitar la travessa, a partir d’aquest estiu, l’oficina de turisme d’Escaldes-Engordany, que és el punt d’inici i final de la ruta, ofereix als usuaris un abonament de cinc dies d’aparcament per un import de 30 euros i un indret on dutxar-se gratuïtament en acabar, al centre esportiu de la parròquia. Com en els dos anys anteriors, els participants poden recollir a la mateixa oficina un passaport per segellar en cada refugi, un mapa topogràfic i, per a qui ho vulgui, una bateria solar portàtil per tal de carregar el mòbil, que facilita FEDA a canvi d’una fiança. Des del Comú de la Massana, han fixat un punt d’aigua potable a l’exterior del restaurant del Coll de la Botella, a Vallnord, per tal que els senderistes puguin hidratar-se durant la travessa. 

El responsable de camins i refugis va reiterar un cop més que la creació de la central de reserves en línia permetrà «promoure el turisme de muntanya i els refugis del Principat», tot donant compliment a l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i reforçar el posicionament d’Andorra com a destí de muntanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT