PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Seguiment majoritari de la vaga d’estudiants a la Seu

El 73% dels alumnes convocats al Joan Brudieu se sumen a la protesta catalana

Per El Periòdic

Un grup d’estudiants seu davant dels jutjats com a forma de protesta, ahir.
Un grup d’estudiants seu davant dels jutjats com a forma de protesta, ahir. | Ràdio Seu

La vaga d’estudiants que hi havia convocada tant per ahir com per avui arreu de Catalunya va tenir un seguiment majoritari a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, el principal centre de secundària i batxillerat de l’Alt Pirineu. De mitjana, van unir-s’hi un 73% dels alumnes convocats al centre urgellenc. De tota manera, l’aturada s’adreçava als estudiants a partir de cicle superior d’ESO i precisament va ser en aquesta franja –la de 3er i 4rt d’ESO– on va haver-hi el seguiment més massiu, ja que van secundar-la el 84% dels alumnes. També van sumar-s’hi el 73% dels estudiants de cicles formatius de grau superior, el 71% dels de 1er i 2on de Batxillerat i el 60% dels d’FP de grau mitjà.

L’Institut La Valira, en canvi, ahir no va patir els efectes de la vaga. Tot i així, fonts del centre urgellenc van avançar a Ràdio Seu que es preveu que avui sigui secundada per part dels alumnes de 3r i 4t d’ESO, els únics que hi estan convocats pel que fa a aquest equipament d’ensenyament secundari.

Concentració davant dels Jutjats

Coincidint amb la jornada de vaga, just ahir al migdia un grup d’estudiants urgellencs van concentrar-se davant dels Jutjats de la Seu. Els joves van fer una assentada a la plaça de Jacint Verdaguer, enfront mateix de l’edifici judicial, per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra els líders polítics i socials catalans pel referèndum de l’1-O.

Demarcació de Lleida

La incidència de la vaga al conjunt de la demarcació de Lleida, però, va ser menor. Segons les dades del Departament d’Educació, el seguiment mitjà va rondar el 25% i la regió amb més seguiment va ser novament la de les Terres de l’Ebre, amb gairebé un 65%. Pel que fa a les comarques de Girona, en canvi, no va arribar al 10%; a l’àrea de Barcelona, va oscil·lar entre el 12% de la capital i el 43% registrat al Vallès Occidental; mentre que a la Catalunya Central, va ser  del 32% i a Tarragona, del 31%.

PUBLICITAT
PUBLICITAT