PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Una trentena de persones s’autoinculpen a la Seu

Ho fan pels fets relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017

Per El Periòdic

Persones que s’autoinculpen als Jutjats de la Seu d’Urgell.
Persones que s’autoinculpen als Jutjats de la Seu d’Urgell. | Ràdio Seu

Els Jutjats de la Seu d’Urgell  van rebre ahir una trentena de persones que es van presentar simultàniament ahir autoinculpant-se pels fets relacionats amb el referèndum d’autodeterminació de Catalunya celebrat l’1 d’octubre de 2017. L’acció, impulsada per Òmnium, arriba com a resposta al fet que el Tribunal Suprem espanyol va condemnar diversos líders polítics i socials catalans.
Rafel Llobet, membre de la junta d’Òmnium Alt Urgell, va justificar aquesta decisió per respondre a «una sentència totalment injusta» i «basada en uns fets en què molta gent en va ser responsable i hi va participar», com també per denunciar la manera d’interpretar la llei per part del sistema judicial espanyol.

L’escrit fa referència als dos fets principals als quals la sentència del TS fa referència per condemnar Jordi Cuixart i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez: la concentració del 20 de setembre de 2017, en la qual una protesta multitudinària va col·lapsar el centre de Barcelona per mostrar el rebuig als registres judicials a departaments de la Generalitat, i la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Òmnium remarca que en tots dos fets hi van participar centenars de milers de persones.
La campanya va arribar a la Seu després d’haver-se dut a terme ja en jutjats de les principals ciutats catalanes. Des d’Òmnium van avançar que l’acció s’està donant a conèixer també en d’altres poblacions de la comarca i que aquests dies s’està preparant la tramitació de més autoinculpacions a la resta de Catalunya.

Entre els veïns que van presentar l’escrit hi ha l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i el vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana. Fàbrega va reiterar que cal seguir denunciant el fet que «tenim nou persones que han estat condemnades per uns fets que no són delicte» i «per uns actes que a Catalunya van cometre 2.3 milions de persones, com van ser votar l’1-O o bé anar a manifestacions». Conclou que «si ells són sediciosos, nosaltres també ho som», perquè «no han jutjat 12 persones, sinó que ens han jutjat a tots», i que ni ells ni la resta de participants a l’1-O no són culpables de res.

PUBLICITAT
PUBLICITAT