La fusta trenca la ratxa

L’FC Andorra perd el duel contra el Cornellà després de 12 jornades consecutives sense ser derrotat

Per Anna Ribas

L’onze inicial del conjunt del Principat en el duel contra el Cornellà al Nou Municipal. | @fcandorra

De vegades, encara que excavis no trobes petroli. I això és el que li ha passat a l’FC Andorra al camp del Cornellà. Els de Gabri Garcia han estat controladors del joc i han fet molts més xuts a porteria que no pas el rival, però la falta d’efectivitat els ha castigat amb un 2-0 que ha suposat trencar la ratxa de 12 partits invictes.

Els tricolor saltaven al terreny de joc utilitzant el sistema de tres centrals i dos carrilers i de seguida tenia la primera ocasió del partit. Ernest Forgas aconseguia picar molt bé l’esfèrica però Ramón Juan la capturava. Els andorrans generaven la primera situació de perill que, tot i estar invalidada pel fora de joc de Miguel Loureiro, ja servia com a alarma per despertar els locals. Al minut 5 arribava la resposta del Cornellà amb un xut de Carlos Esteve, també invalidat per fora de joc. Tot seguit, Moussa Sidibé aportava velocitat a la banda però la defensa local aconseguia aturar-lo i prendre-li la pilota. El partit estava molt igualat i, tal com va preveure el tècnic Gabri Garcia, els locals s’aventuraven a fer pressió prop de l’àrea, coneixedors de la capacitat tricolor de sortir des de darrere.

Un andorra encongit

Pablo Fernández feia el segon xut a porta dels visitants i Nico Ratti l’aturava. Al minut 16, Miguel Loureiro feia una centrada buscant a Forgas i a Casadesús, però l’enroscava massa i els locals s’enduien la pilota. Al 20 arribava la gran ocasió del Cornellà. Una ocasió que han sabut aprofitar. Pablo Fernández feia una centrada que era gairebé mig gol, i Carlos Esteve aconseguia superar Adrià Vilanova i rematar amb el cap per avançar els locals al marcador. L’Andorra s’encongia i el partit es jugava en el camp dels del Principat. Els tricolor tenien capacitat per generar ocasions però no per rematar-les. Els faltava efectivitat. I a partir del minut 30 la van trobar però perdien la punteria. Forgas aconseguia escapar-se per la banda, feia la centrada i Víctor Casadeús enviava la pilota al pal. L’àrbitre xiulava una falta a la frontal de l’àrea i Riverola feia un xut directe a l’escaire que Estevez s’atrevia a refusar amb el cap. Riverola ho tornava a intentar poc després però l’esfèrica acabava a mans del porter. Tot seguit era Moussa qui xutava i es trobava amb la fusta de la porteria de Ramón Juan.

Casadesús ho provava de cap al 38 i la rematada acabava a les mans del porter. Tot seguit, Lobato generava perill amb un xut a llarga distància que passava prop del travesser i, abans del descans, els locals feien una falta perillosa a Loureiro a tocar del vèrtex de l’àrea contrària. Riverola s’encarregava de treure-la i el xut directe del tricolor tocava el pal i acabava fora. Els jugadors marxaven al túnel de vestidors amb set xuts a porteria enfront dels dos del rival, però el marcador suscitava una altra cosa: 1-0.

A la represa, el joc pujava d’intensitat i, tot i les nombroses arribades dels del Principat durant els primers 20 minuts de la segona part, no hi va haver cap xut a porteria. Primer Sidibé no aconseguia desfer-se de la defensa per rematar; després Casadesús no arribava a la centrada; tot seguit, Jilmar feia una centrada i Forgas tocava la pilota amb l’exterior del seu peu esquerre i enviava la pilota fora i en la següent jugada queia dins de l’àrea i no podia rematar la centrada de Moussa. I la situació empitjorava. Al 67, Leo Ramírez marcava el segon. El del Cornellà ha xutat una falta des de gairebé 30 metres de distància i va enviar la pilota directa a l’escaire de Ratti. Els tricolor es posaven nerviosos i el Cornellà estaven molt ben ordenats en defensa. Al 79, Forgas feia un xut en pilota aturada que anava a les mans del porter, i al 85 feia un gol després d’una centrada de Moussa, però quedava invalidat per fora de joc. Poc després l’àrbitre xiulava el final del partit, i també la ratxa de 12 duels invictes.

El vestidor

Gabri Garcia: «Les sensacions són molt positives»

«Les sensacions són molt positives a nivell general. Crec que l’equip ha lluitat molt, fins al final, i ha donat la intensitat que requereix un duel com aquest. Hem tingut la personalitat que li demano a l’equip malgrat les dificultats que hi ha jugant aquí». Respecte al canvi a la mitja part va exposar que «ens arriba el gol quan estem jugant millor, fem tres pals, tenim l’ocasió de Víctor... A la mitja part sabem que hem de continuar així però el Cornellà ho fa bé i alenteix el ritme. Amb el segon, arriba la frustració».