PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Aché defensa accions per incentivar el reciclatge

Desperta Laurèdia crearà dos o tres pipicans per reduir les molèsties als veïns

Per El Periòdic

Aché atén els mitjans de comunicació, ahir.
Aché atén els mitjans de comunicació, ahir. | Desperta Laurèdia

La candidata a cònsol menor de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché, va citar ahir els mitjans de comunicació davant dels contenidors de brossa que hi ha a la plaça de Calonge per denunciar el «mal estat» en què es troben la majoria de contenidors de la parròquia. «Sobretot es dona en les zones on hi ha molta afluència d’edificis, comerços o restaurants, ja que s’acumulen moltes escombraries», va manifestar la candidata tot remarcant que des de la plataforma milloraran la neteja dels carrers alhora que impulsaran diverses campanyes de sensibilització i conscienciació sobre el reciclatge. «Abans de sancionar, creiem que cal informar els veïns de les hores en què es poden treure les escombraries i la millor manera és per mitjà de fulletons o a través de les xarxes socials», va especificar Aché. 

A banda d’insistir en el reciclatge, la número 2 de la llista va explicar que la neteja dels carrers també passa per crear més pipicans «on els animals de companyia puguin anar a fer les seves necessitats tranquil·lament i sense ocasionar molèsties als veïns». Si bé ara mateix ja n’hi ha un al costat del Prat Gran, Desperta Laurèdia proposa crear-ne dos o tres més repartits en diferents indrets del poble. Finalment, Aché també va voler posar de relleu que cal millorar l’enllumenat del carrer, «ja que els espais poc il·luminats propicien accions incíviques», va destacar la candidata a cònsol menor.

UL proposa millores per a les persones amb discapacitat

Després de detectar les mancances que té Sant Julià pel que fa a l’accessibilitat de les persones amb discapacitat, UL es compromet a fer millores en aquest sentit. «Cal fer passos adaptats a les voreres, semàfors per a invidents...», va començar a enumerar el candidat a cònsol major, Josep Majoral, tot remarcant que l’objectiu és «poder tenir una parròquia totalment accessible d’aquí quatre anys». D’altra banda, en referència a l’accessibilitat rodada, el cap de llista va remarcar que «és clau que hi hagi una entrada fàcil i àgil per accedir a l’interior de la parròquia».

Units pel Canvi vol un punt jove a la sala de vetlles

Units pel Canvi proposa canviar la ubicació de la sala de vetlles i destinar aquest espai a un punt jove. «Volem trobar una millor localització per al tanatori perquè l’actual és de difícil accés, especialment per a la gent gran, ja que s’hi accedeix des del carrer Doctor Palau, que és empedrat i fa pujada», va argumentar ahir la número 11 de la llista, Cristina Pericas. Des de la candidatura, consideren que es tracta d’una bona ubicació per als joves, ja que compta tant amb una zona exterior com interior on poder realitzar diverses activitats. «El col·lectiu necessita un espai on desenvolupar-se així com un dinamitzador de carrer», va insistir Pericas. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT