PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Majoral estén la mà a la Germandat per crear un hospital de dia

El projecte ve de l’anterior consolat i el nou estudiarà com poder fer-lo realitat

Per Lara Ribas

Majoral serveix un plat d’escudella, ahir.
Majoral serveix un plat d’escudella, ahir. | Comú de Sant Julià de Lòria

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va explicar ahir que s’ha posat a disposició de la Germandat de Sant Sebastià per tirar endavant el seu projecte de crear un hospital de dia a la parròquia. «No era conscient que aquest dossier existís, però ja hem dit que mirarem on va quedar el projecte que va començar amb l’anterior consolat i que continuarem treballant-hi conjuntament amb el Govern per tal de poder fer realitat aquesta demanda de la Germandat», va especificar Majoral en el marc de la celebració de l’escudella popular de Sant Sebastià. Tot i així, ja va apuntar que encara no està en disposició de donar més detalls perquè «no he tingut temps d’agafar el dossier», de manera que  es desconeixen aspectes com la seva possible ubicació.

Precisament aquesta informació va obtenir-la després que se celebrés la reunió anual de la Germandat de Sant Sebastià coincidint amb el dia de la seva festivitat. El cònsol major va viure ahir la primera escudella del seu mandat i en declaracions als mitjans de comunicació va voler destacar la importància d’aquesta diada i la necessitat de recuperar alguns dels seus antics valors com el d’ajudar-se els uns als altres. Tal com va anunciar ell mateix, els escudellaires, que des de les sis del matí ja estaven a la plaça de la Germandat per començar a escalfar les olles i cuinar l’escudella que havien de servir a partir de la una, van preparar al voltant de 2.500 racions. «Com que el temps acompanya, suposo que s’acabaran esgotant», va pronosticar Majoral. 

Separativa d’aigües

D’altra banda, en ser preguntat sobre la separativa d’aigües residuals i fluvials, el cònsol major va especificar que un dels trams que afecta l’avinguda Verge de Canòlich ja està adjudicat, concretament aquell comprès entre la caseta de Naturlandia i la plaça de la Germandat, i que els treballs s’iniciaran aviat. De tota manera, sent conscient de l’obligació de completar aquest projecte, Majoral va indicar que «s’ha de fer una planificació per als propers quatre anys per anar realitzant tots els trams que queden a poc a poc». 

En aquest sentit, el mandatari comunal va admetre que els treballs de la separativa d’aigües afectaran la circulació pel centre del poble però es va comprometre a garantir-la malgrat els talls de trànsit que pugui haver-hi. «Un dels trams problemàtics és el que va de la caseta de Naturlandia al centre esportiu perquè no hi ha massa alternativa de circulació, però la resta de l’obra no hauria de comportar massa problema, ja que podria desviar-se la circulació pel carrer Doctor Palau», va detallar Majoral.

PUBLICITAT
PUBLICITAT