PUBLICITAT

Reunió de la Germandat de Sant Sebastià amb Cultura

Blasco mostra la predisposició de la Generalitat per col·laborar amb l’entitat

Per El Periòdic

Reunió amb la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco.
Reunió amb la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco. | RàdioSeu

La junta de la Germandat de Sant Sebastià va reunir-se el passat cap de setmana amb la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, Àngels Blasco. Els membres de l’entitat, creada l’any 1855, van mostrar a Blasco el seu local social, a l’avinguda de Garriga i Massó, i les diverses activitats culturals i socials en què estan implicats a la Seu d’Urgell.
Blasco va expressar l’interès per la Germandat perquè és una associació que encara no coneixia i de la qual n’ha constatat «una història llarguíssima, la seva tasca de recuperació del patrimoni de la Seu i la manera com han aconseguit dinamitzar la seva activitat cultural».
De les moltes propostes en les quals participa la Germandat de Sant Sebastià, la representant del Govern va destacar-ne l’Estudiantina de Carnestoltes perquè, assegura, «és quelcom que no es troba a d’altres llocs i té molt futur»; i també la recent aposta per recuperar la Mulassa de la Seu, en col·laboració amb alumnes de l’Institut Joan Brudieu. «Que la puguin portar els estudiants és una manera d’introduir-los en aquest món col·laboratiu», va subratllar.

Per tot plegat, Àngels Blasco va mostrar la predisposició de la Generalitat per col·laborar amb la Germandat si els seus responsables ho veuen necessari, i els va proposar de presentar al Govern una proposta de subvenció per a «activitats culturals que de vegades des del municipi mateix són difícils de sostenir, ja sigui perquè falten recursos humans, econòmics o de visibilitat».

El nou germà major de Sant Sebastià, Climent Miró, va agrair la visita d’Àngels Blasco i va expressar que aquesta invitació responia a la voluntat actual de l’associació de donar més relleu a la seva activitat. En aquest sentit, Miró, recorda que la Germandat «és una de les entitats de la comarca que més cultura popular fa, si no la que més en fa, mitjançant l’estudiantina, les caramelles, la col·laboració amb la Processó de Setmana Santa o bé l’aposta per recuperar la Mulassa». Per això, tenen «ganes de mostrar més l’entitat». A tot plegat s’hi afegeix el projecte, actualment en estudi, d’explicar a les escoles la història del cinema, una activitat que es vol aprofitar per donar a conèixer la Germandat a les noves generacions.

final amb conferència-concert/ Després de la visita, Àngels Blasco va assistir a la conferència-concert del musicòleg alturgellenc Artur Blasco sobre la història del rabequet -un dels instruments tradicionals més antics del món- i el seu arrelament al Pirineu català. L’acte estava inclòs en la programació de la celebració de Sant Sebastià, festa patronat de la Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT