PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor un excursionista en caure 20 metres al Pedraforca

El jove de 30 anys va tenir temps de demanar auxili a un grup d’escaladors

Per El Periòdic

Una vista panoràmica del Pedraforca.
Una vista panoràmica del Pedraforca. | EL PERIÒDIC

Un home de 30 anys va morir dissabte passat en un accident a la muntanya del Pedraforca, al Berguedà, segons van informar els Bombers de la Generalitat de Catalunya. En principi, El cos d’emergències, creu que la víctima, veïna de Sabadell, anava sol però ben equipat. Segons informa Ràdio Seu, els Bombers van rebre a les sis de la tarda, un avís de rescat de muntanya al Pedraforca. Les primeres informacions van detallar que un grup de gent va sentir els senyals de petició d’auxili d’un excursionista a la zona de sota de l’anomenada via Berguedana, a Saldes, i van avisar els equips d’emergència.

Immediatament, es van posar en marxa tres unitats del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), juntament amb el Grup d’Emergències Mèdiques en rescats (GEM), així com també es van activar d’altres dotacions terrestres dels Bombers, del SEM i dels Mossos d’Esquadra. Pels volts de les nou de la nit es va accedir fins al lloc on es trobava la persona accidentada, a sota de la via Berguedana. Suposadament, segons el relat dels Bombers, el noi es va precipitar des d’una alçada de més de 20 metres i va morir com a conseqüència de la caiguda. Es desconeixen les causes que haurien provocat la caiguda del jove. 

Una muntanya perillosa /
No es la primera vegada que el Pedraforca s’endú la vida d’una persona. Al 2015, un altre home, de 50 anys, hi va morir mentre feia escalada. En aquella ocasió, l’escalador va patir l’accident quan feia la via Homedes, a la cara nord de la muntanya. La caiguda es va produir quan els dos escaladors tornaven per la canal de descens de la via d’escalada i un d’ells es va precipitar per un desnivell de 20 metres. L’home va quedar malferit i va morir poc després. 

Prevenció abans de sortir /
És recomanable que abans d’iniciar una travessia per la muntanya se segueixin els consells dels experts, com avisar amb antelació a algú de la nostra ruta, mirar la previsió del temps, evitar fer en solitari escalada o senderisme i portar suficient menjar i aigua per mantenir-se hidratat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT