PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Emirats Àrabs pagaran 1,4 milions d’euros al Govern perquè vagi a l’Exposició Universal

No es faran noves incorporacions per cobrir l'esdeveniment

Per Elisabet Cortiles

El ministre Gallardo presentant el programa d'Andorra a l'Exposició Universal.
El ministre Gallardo presentant el programa d'Andorra a l'Exposició Universal. | SFGA/JAViladot

L’Executiu va confirmar ahir que Andorra tindrà un pavelló a l’Exposició Universal de Dubai després que l’organització de l’esdeveniment li oferís 1,5 milions de dòlars (1.389.803 euros) per cobrir les despeses. Els Emirats Àrabs assumiran els costos de desplaçament, estada i muntatge dels 6 mesos que dura l’Exposició, del 20 d’octubre del 2020 al 10 d’abril del 2021.

El Govern només té previst invertir 150.000 euros en concepte de primes per als funcionaris que hi treballin. El ministre de Presidència, Jordi Gallardo i el secretari d’Estat de Diversificació, Marc Galabert, encapçalaran la comitiva.

es considera que aquest és un esdeveniment de ressò mundial que esdevé un aparador per donar a conèixer el Principat turísticament, així com exposar les oportunitats econòmiques i d’inversió a un públic internacional amb l’objectiu d’atreure inversió estrangera que contribueixi a seguir diversificant l’economia andorrana.

De fet, i tenint en compte que Andorra no participa en una fira de l’Oficina Internacional d’Exposicions des de l’Exposició Saragossa 2008, es destaca la importància de l’esdeveniment de Dubai per promocionar el Principat com a centre d’innovació en un esdeveniment que preveu rebre uns 25 milions de visitants, un 70% dels quals internacionals, i comptarà amb la presència confirmada d’uns 190 països de tot el món.

Pavelló multisensorial /
En aquest sentit, Andorra tindrà un pavelló de dues plantes, la primera de les quals, de 220 metres quadrats, es destinarà a les exhibicions i mostres, mentre que la segona, de 90 metres quadrats, acollirà les oficines i sala de reunions. Està previst que el pavelló aculli, entre d’altres, uns panells d’informació infogràfica sobre Andorra amb una maqueta interactiva de la geografia del país, una zona de realitat virtual i una pantalla digital de 360 graus.

El pavelló està construït i cedit gratuïtament al Govern per l’organització de l’esdeveniment, que també posa a disposició dels països participants els serveis de telecomunicacions i electricitat, així com els serveis de manteniment, neteja i seguretat de les instal·lacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT