PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La CUP reclama més detalls dels projectes per a la Seu

Creuen que l’Ajuntament no els facilita prou informació sobre «temes rellevants»

Per El Periòdic

Roda de premsa de la CUP, amb Bernat Lavaquiol i Xènia Antona.
Roda de premsa de la CUP, amb Bernat Lavaquiol i Xènia Antona. | RàdioSeu

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va reclamar ahir, en una roda de premsa, que se’ls tingui més en compte a l’hora de preparar i debatre temes clau del funcionament del consistori i que se’ls faciliti l’accés a la informació. Els regidors de la formació cupaire, Xènia Antona i Bernat Lavaquiol, creuen que manca «consens» amb l’oposició en determinades decisions i més diàleg entre ambdues parts.

Antona va considerar que l’Ajuntament no els està facilitant prou la documentació sobre temes rellevants d’aquesta legislatura, com el futur centre universitari d’INEFC-Pirineus, la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern o bé el projecte de construcció d’una residència de gent gran. A més a més, la portaveu de la CUP va opinar que «no hi ha debat polític» i va reivindicar que tots els regidors de l’Ajuntament són «representants de la població». Per això, va reclamar que l’accés als projectes sigui abans de ser debatuts al ple municipal, per tal que hi hagi aportacions de tots els grups.

Pel que fa a la no assistència de la CUP a algunes comissions on es debaten aquests temes, des del grup municipal van admetre que de vegades es dóna a aquesta circumstància, però ho van justificar tot recordant que el seu grup és el més minoritari de l’Ajuntament, que no tenen cap regidor amb dedicació exclusiva al consistori i que han de combinar aquesta tasca amb les seves feines habituals, cosa que de vegades els fa «impossible» assistir a algunes sessions, com ara les de la Comissió de Promoció Econòmica. Al respecte, Antona va creure que l’equip de govern ha volgut difondre un «fals relat» i va exigir uns horaris de reunions «que es conciliïn amb els horaris laborals». Alhora, la regidora va reiterar que la voluntat del seu grup és «tenir un peu al carrer i un altre a la institució».

Sobre aquesta qüestió, i en aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va dir la setmana passada que «entén» que la CUP tingui «un sistema assembleari que els fa diferents» però que «sap greu perquè vénen a poques reunions i després es queixen que no tenen poca informació», va informar RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT