PUBLICITAT

Protecció Civil alerta de vent i neu intensos a partir d’avui

Bufaran ratxes d’uns 70km/h i es poden acumular fins a 50cm de neu

Per El Periòdic

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va llançar ahir una previsió a partir d’avui divendres i fins dissabte esperant fortes ratxes de vent i neu intensa. Les dades de l’SMC indiquen que el vent pot superar els 70 km/h en punts concrets del territori, posant especial èmfasi a les zones més altes del Pirineu i el Prepirineu. Avui divendres, bufarà de component nord i oest, mentre que s’espera que els dissabte ho faci de nord. Pel que fa la neu, van indicar que en poden caure uns 10cm a la cota 800 i fins a 50cm de neu nova a la cota 2000. A més a més, van indicar que tot i que inicialment la neu començarà a caure només als punts que superen els 1000m, a la tarda aquesta pot caure ràpidament fins als 600m d’alçada.


Per aquest motiu, es van activar en fase d’alerta els plans VENTCAT i NEUCAT de forma generalitzada al territori català, exceptuant la demarcació gironina, que quedaran salvades d’aquests fenòmens meteorològics intensos.


Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i a l’hora de dur a terme activitats a l’aire lliure en general. Si l’afectació és pel vent, recomanen no aturar-se prop de bastides, murs inestables o zones arbrades, i recomanen no passar a prop de cap element estructural que pugui desprendre part de la seva estructura. Pel que fa al temporal de neu, va posar especial atenció en els professionals del transport en vehicle, requerint-los una informació contínua sobre l’estat del traçat i replanificacions de rutes segons l’afectació. També ha recordat que els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg no poden circular en cas de neu o de gel a la calçada, i que el procediment a seguir és estacionar-se de forma segura a la via fins que els serveis de manteniment i conservació de la via puguin actuar.


De forma genèrica, el servei del Govern també ha recordat a tots els conductors que no puguin agafar el cotxe que recordin no descuidar les cadenes, comptar amb mantes al cotxe i dur el telèfon mòbil carregat amb bateria per si es dona una situació d’emergència. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT