PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor als 80 anys l’escriptor urgellenc Lluís Racionero

Nascut a la Seu, va ser director de la Biblioteca Nacional d’Espanya

Per El Periòdic

Lluís Racionero.
Lluís Racionero. | ACN

Ahir va morir a l’edat de 80 anys l’escriptor, economista i arquitecte Lluís Racionero Grau. A banda de la seva trajectòria literària, l’autor urgellenc també havia estat director de la Biblioteca Nacional d’Espanya i del Col·legi Espanyol de París, informava RàdioSeu.

Nascut a la Seu d’Urgell el 15 de febrer de 1940, Racionero va estudiar Enginyeria i Econòmiques a la Universitat de Barcelona i va obtenir una beca per ampliar estudis a la Universitat de Berkeley (Estats Units), on es va doctorar en Urbanisme. Va ser professor a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i professor convidat al Churchill College de Cambridge (Anglaterra).

En l’àmbit públic, el 1992 va encapçalar la llista d’ERC per Girona a les eleccions al Congrés. El 2001 va ser nomenat director de la Biblioteca Nacional, a Madrid, després d’haver treballat quatre anys a París.

Trajectòria literària

Entre les seves obres literàries destaquen Cercamón, basada en la presència dels càtars al Pirineu a l’Edat Mitjana, i Sobrevivir a un gran amor, seis veces, inspirat en la seva vida personal. Entre les dones amb qui va compartir diferents etapes de la seva vida hi ha la doctora Elena Ochoa i María Vidaurreta.  

A nivell local, Racionero -que sempre va mantenir el contacte amb la Seu- és conegut especialment per haver dissenyat la reproducció dels claustres de la Catedral, al Parc del Valira. Aquest edifici, de fet, és conegut popularment com «els Claustres del Racionero». H  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT