PUBLICITAT

Vives demana un vot de confiança per al Coprincipat després de la baixa valoració dels ciutadans

Els 800 ciutadans andorrans que van participar en l'enquesta del CRES van puntuar amb un 5 la institució

Per El Periòdic

Instants previs a l'inici de la xerrada entre la cònsol major, Conxita Marsol, el conseller major, Miquel Canturri, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
Instants previs a l'inici de la xerrada entre la cònsol major, Conxita Marsol, el conseller major, Miquel Canturri, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha demanat aquest divendres al vespre un vot de confiança a la ciutadania després que la darrera enquesta d'opinió política del CRES revelés la baixa valoració de la població sobre el Coprincipat. "Els coprínceps tenim molt interès de servir la població; fa 17 anys que vaig jurar la constitució a la sala d'honor del parlament, el 10 de juliol de 2013, i continuo amb la mateixa il·lusió de servir Andorra, de donar tot el que puc" ha assegurat Vives. La seva declaració d'intencions s'ha produït a la sortida de la trobada que l'arquebisbe ha tingut al comú d'Andorra la Vella amb la cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller major, Miquel Canturri, que ha estat present a causa de l'absència del cònsol menor David Astrié.

Els 800 ciutadans andorrans que van participar en l'enquesta del CRES van puntuar amb un 5 la institució del Coprincipat, mentre que la policia es va endur la nota més alta, un 7,2. Val a dir, però, que fins aquest any la població sempre havia suspès l'organisme dels coprínceps. Vives ha justificat la baixa puntuació afirmant que "no brillem tant com d'altres institucions segurament perquè no ens podem pronunciar", i ha admès que li agradaria que la confiança fos major. En aquest sentit, ha puntualitzat que la gent ha de comprendre que "cadascú ha de fer el que li toca fer, no extralimitar-se; ja ho diu la litúrgia, que faci allò que li toca fer i no més del que li toca fer". Per últim, ha afegit que li agradaria conèixer "la mostra que s'ha fet servir, ja que quan jo estudiava sociologia i a vegades és tan aleatòria... hauria de veure-la per poder-me pronunciar millor.

D'altra banda, Vives ha agraït la feina que ha fet el comú d'Andorra la Vella per ajudar les persones i les empreses durant l'emergència sanitària i ha conclòs que "Andorra està en bones mans". Per la seva banda, Marsol ha valorat positivament i ha destacat la importància de fer balanç sobre tota la feina feta dient que "sembla que ja haguem oblidat que fa quatre dies hi havia vuit persones a l''stop lab' que cada matí a les 7 estàvem al peu del canó... va tan de pressa tot que també va bé fer una mica de recordatori de tot el que s'ha fet, que s'ha fet amb ganes i res per obligació i ho sentim perquè tenim ganes que el país tiri endavant". La cònsol major també ha avançat que el comú té sobre la taula fins a tres projectes per reactivar l'economia de la parròquia que "aviat anunciarem". En relació amb això, Marsol ha explicat que recentment es va reunir amb totes les associacions de comerciants de la parròquia, "perquè entenguin que hem d'anar tots a una, que potser el que teníem ara de l'Associació del Centre Històric, l'Associació de Meritxell, l'Associació de Boulevard Fener, Riveraygua i travesseres... continuen sent-hi perquè cadascuna té la seva especificitat i necessitat, però ara és moment d'anar tots a una, vendre la parròquia i el país".

El copríncep està aprofitant la celebració de les confirmacions que s'estan fent aquests dies per fer visites als comuns. Dies abans havia visitat la parròquia de Sant Julià de Lòria, La Massana i Encamp; dilluns vinent serà a Canillo i divendres a Ordino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT