PUBLICITAT

Les mínimes d'ahir van superar els -15 graus al Pirineu

  • Les previsions apunten que el fred continuarà encara uns dies més
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Un paradista del mercat de Pardinyes s'escalfa les mans, ahir. Foto: ACN / ORIOL BOSCH

El fred intens que anunciaven les previsions meteorològiques s'està notant arreu de Catalunya tot i el sol que llueix. D'aquesta manera, les mínimes de la passada matinada van superar els -15 graus en alguns punts del Pirineu, i a la costa, fins hi tot hi ha zones on no s'ha passat dels 0 graus.

Les previsions apunten que el fred continuarà encara uns dies més i fins hi tot que aquesta darrera matinada les temperatures encara podien caure més en alguns llocs de l'interior. Un dels llocs on es nota amb intensitat el fred és a Ponent, que després de passar més d'una setmana amb boira, ara pot gaudir del sol però amb temperatures gèlides que arriben a glaçar fonts i estanys.

L'intens fred que s'està vivint, sobretot en zones de l'interior de Catalunya com les terres de Ponent, ha deixat estampes curioses com les ribes de l'Estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell) gelades. Així mateix, a la capital del Segrià, molts cotxes que havien passat la nit a l'exterior, presentaven a primera hora del matí una bona capa de glaç. D'altra banda i com és costum per tal d'evitar relliscades, a paviments humits com els dels ponts que creuen el riu Segre s'hi ha llençat potassa, informa l'ACN.

MERCAT DE PARDINYES / Unes de les persones que van haver de suportar plenament des de primera hora del matí el fred intens que s'està vivint a la ciutat de Lleida van ser els paradistes del mercat de Pardinyes. En aquest sentit, explicaven que s'ho fan com poden i alguna de les mesures que prenen és posar-se més roba, resguardar-se al cotxe, prendre alguna cosa calenta o posar estufes de gas butà a la parada. En qualsevol cas, la gran majoria coincideix en afirmar que el fred frena les vendes o que si més no, els compradors van més tard al mercat.

El Servei Català de Trànsit demana precaució als conductors per les plaques de gel a les carreteres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT