PUBLICITAT

Bon balanç dels Campionats del Món Snowboard

  • La Molina ha demostrat la capacitat per celebrar una cita internacional
EL PERIÒDIC
ALP

Periodic
La cerimònia de clausura del campionat, dissabte a la Molina. Foto: VICKY VOLPINI

La novena edició dels Mundials Snowboard FIS ja és història. La Molina 2011 ha suposat un excepcional èxit a tots els nivells: de participació, d'organització i de públic. L'estació catalana ha demostrat la seva capacitat per celebrar un esdeveniment internacional d'aquestes característiques, el més important i el primer de la història que es disputa a la serralada pirinenca.

S'ha demostrat d'aquesta manera que està preparada per a albergar en el futur qualsevol tipus de competició esportiva d'hivern. De la mateixa manera, i després de l'espectacular obertura al Palau Sant Jordi, Barcelona i el Pirineu català han confirmat la seva vocació olímpica, consensuada a la candidatura conjunta per a l'any 2022, com va quedar patent en la cerimònia de cloenda celebrada a Alp. Un altre dels encerts ha estat ser l'amfitrió del Slopestyle (SBS), una disciplina que ha aconseguit una gran popularitat i que, gràcies a la Molina 2011, s'ha guanyat credibilitat i la raó de ser olímpica en els Jocs de Sotxi 2014.

Els Mundials Snowboard FIS La Molina 2011 es van obrir el 14 de gener a Barcelona amb gran èxit mediàtic. Era la primera vegada que un Mundial FIS s'havia de disputar als Pirineus i que la Ciutat Comtal albergava una prova mundialista d'un esport d'hivern.

SNOWBOARD CROS / Diumenge 15, la competició es va traslladar definitivament a la seva seu pirinenca, La Molina, on havien de celebrar-se les altres cinc modalitats incloses en el programa competitiu. La primera que va posar les seves medalles en joc va ser el snowboard cros (SBX), que es va celebrar el dimarts 17. Lindsey Jacobellis (EUA) i Alex Pullin (Austràlia) es van proclamar campions. L'endemà li va tocar el torn al Paral.lel Gegant (PGS), de nou en el snowpark Alabaus. Allà hi va haver sorpresa a la competició femenina, guanyada per la jove russa Alena Zavarzina, encara que no en la masculina, on el favorit, l'austríac Benjamin Karl, es va fer amb l'or. El Mundial va prosseguir amb la final de Half Pipe (HP), en el nou superpipe construït en Alabaus. En la competició més tècnica i acrobàtica, dos australians li van donar la volta als pronòstics marcats en les eliminatòries. Nathan Johnstone i Holly Crawford es van emportar les dues medalles d'or en joc. Holly Crawford, que el 2009 es va adjudicar el triomf en la prova de la Copa del Món celebrada aquí a un altre pipe, i que havia estat medalla de plata en els passats Mundials, va enderrocar a la campiona, la xinesa Jiayu Liu,Arriba el vent del Nord

El SBS ha estat sens dubte el gran protagonista, tant de l'última jornada com de tot el Mundial. La importància de la Molina 2011 és que, gràcies a la seva inclusió a última hora en el programa competitiu i l'èxit de públic obtingut (8.000 espectadors), la FIS compta amb un poderós argument per aconseguir que el Slopestyle sigui acollit a la escena olímpica. Les dues finals disputades van aportar tot l'espectacle d'aquesta popular prova de freestyle en què, sobre un circuit, el rider ha de realitzar diferents exercicis en l'aire.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT