PUBLICITAT

Més de 4.200 urgellencs de totes les edats practiquen algun esport

  • El col·lectiu de la gent gran que practica alguna activitat suma un total de 314 persones
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'activitat de busseig a la piscina municipal de la Seu. Foto: AJ. DE LA SEU

Un total de 4.260 ciutadans de totes les edats de la Seu d'Urgell han practicat durant l'any passat alguna activitat esportiva, segons es desprèn de les xifres facilitades pel Servei Municipal d'Esports. Totes aquestes persones fan activitat física a través del programa d'Activitats Esportives que ofereix la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de la Seu, i que es porten a terme al llarg del curs, així com les activitats programades a l'Esport Estiu, les estades de piragües, les estades a cavall, l'esport de raqueta i el tennis plus.

Davant d'aquesta important xifra de persones que practiquen esport –que engloba infants, joves, adults i gent gran– el regidor d'Esports, Lluís Biosca, va considerar ahir que «aquestes dades reflecteixen, un any més, la bona salut de l'activitat esportiva a la Seu d'Urgell». Biosca també va voler remarcar l'esforç que es ve realitzant des del Servei Municipal d'Esports d'organitzar un ampli ventall d'activitats físiques dirigides a tos els trams d'edat, fet que comporta que els urgellencs trobin aquell esport que més li escau.

D'altra banda, el regidor d'Esports va recalcar que a aquestes xifres cal sumar-hi tots els practicants d'activitat esportiva dins els diferents clubs i entitats que hi ha a la Seu d'Urgell. «Una vegada més –va manifestar Biosca– cal agrair també la seva dedicació en el foment de l'esport, fet que comporta que augmenti de manera considerable la xifra de ciutadans que practiquen alguna activitat esportiva».

En el balanç elaborat pel Servei Municipal d'Esports de les Escoles Esportives Municipals (EEM) ressalta el gran nombre de persones grans que practiquen activitat física com el ioga i l'aiguagim, seguits de la gimnàstica de manteniment. El col·lectiu de la gent gran que practica alguna d'aquestes tres activitats sumen un total de 314 persones.

Respecte als ciutadans més joves, un total de 32 nens i nenes practiquen karate, escacs, taekwondo i tennis taula. Mentre que les activitats dirigides al públic adult, un total de 444 practiquen una de les deu activitats físiques que es proposen on hi destaquen amb participació la marxa nòrdica, el ball, el tai txi, el tennis, entre d'altres.

ESCOLES ESPORTIVES / Pel que fa a les escoles esportives programades durant l'estiu passat un total de 247 nens i joves han participat de les activitats de multiesport com l'EsportEstiu que s'ofereix durant les dues quinzenes del mes de juliol amb 45 participants; les estades de raqueta amb 114 inscrits; així com les estades de piragua amb 43 practicants o les estades de cavall que van comptar amb la participació de 26 esportistes. També hi van prendre part un total de 19 adults en l'Escola Municipal de Tennis que va oferir cursets intensius per millorar el joc d'aquests esportistes.

A més a més d'aquestes activitats esportives englobades dins les EEM, el Servei Municipal d'Esport també ha ofert als aficionats a l'esport un seguit activitats físiques diferents com la tercera edició del Grifone Challenge-Escanyabocs; el Dia paralímpic a l'Escola; l'Esport i Festa (inclòs dins de la Festa Major); les Rutes Guiades a la Seu i comarca; el programa PAFES; la Cursa de Sant Silvestre; i tallers esportius.

Pel que fa a la Grifone Challenge-Escanyabocs, en l'edició de 2010 va aglutinar 1.004 atletes que van prendre part en esports de muntanya (raid d'aventures, cursa de muntanya en quilòmetre vertical, cursa d'orientació, marxa nòrdica i btt. Respecte al Dia Paralímpic a l'Escola –organitzada per primera vegada des del mateix Servei Municipal d'Esports– on 166 alumnes de cinquè de primària de les escoles de la Seu van participar en una jornada que els va apropar a l'esport adaptat a persones amb discapacitats físiques i sensorials.

L'Esport i Festa va tornar a programar les seves activitats tradicionals. Un total de 26 activitats. Les més participatives van ser el Futbol 7 amb 36 equips amb 364 persones; la pedalada popular amb 262; el bateig de submarinisme amb 102; la Volta Major (cursa a peu de 10 km) amb 91; el Bàsquet 3c3 amb 23 equips i 78 persones; la cursa d'orientació amb 40 i el campionat de tennis amb 16 participants.

Les Rutes Guiades a la Seu i comarca, organitzades conjuntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Turisme Seu i el Parc Olímpic del Segre i la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. Aquesta activitat, que ofereix sortides a peu, culturals, naturalistes, en BTT, a cavall, en marxa nòrdica o amb raquetes de neu, van aglutinar un total de 750 participants.

Una altra proposta d'activitat física que pren part el Servei Municipal d'Esports és la realització del Programa PAFES (iniciativa del Departament de Salut i de la Secretaria General de l'Esport) que té com a objectiu incorporar l'activitat física regular i regulada en el tractament d'algunes malalties associades al sedentarisme com l'obesitat, la hipertensió, la diabetis o la dislipèmia. A la Seu d'Urgell hi van prendre part un total de 9 pacients.

SANT SILVESTRE / Conjuntament amb Lokal 23, una associació de joves, es va organitzar una Sant Silvestre, la tradicional cursa que pretén ser la darrera de l'any. En aquesta segona edició, que va esdevenir el primer Memorial Marc Peña, van ser més de 300 els atletes de totes les edats i condicions que es van animar a fer els gairebé quatre quilòmetres de la cursa pels carrers de la ciutat. El Servei d'Esports també ha anat organitzant diferents tallers al llarg de l'any com el de Defensa Personal durant els mesos de febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT