PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria projecta un nou parc fotovoltaic al Coll de Jou

Part dels beneficis es podrien dedicar a famílies que pateixin talls energètics

Per El Periòdic

El Comú de Sant Julià de Lòria
El Comú de Sant Julià de Lòria | ARXIU ANA

El Comú de Sant Julià de Lòria té previst convocar a principis de l'any vinent un concurs públic per a la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la parròquia, concretament a la carretera de Fontaneda, a la zona del Coll de Jou. Tal com ha explicat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, la idea és iniciar un projecte similar al de la coberta del Centre cultural, on es va aprovar la concessió d'ús d'aquest espai per tal de destinar-la a la instal·lació d'una planta solar fotovoltaica, de la qual el comú n'extreu un rendiment.

Així doncs, la voluntat és fer també una concessió, però en aquest cas d'un terreny comunal "que està ben situat a nivell d'assolellament". Malgrat que caldrà esperar a veure quantes persones s'hi presenten, el cònsol ha assegurat que la iniciativa segur que tindrà èxit tenint en compte "que la situació que té Europa i Andorra és prou delicada en el tema energètic". Es tracta, sens dubte, d'una problemàtica que també "preocupa a nivell d'entitats, de comuns i de la ciutadania".

El projecte, per tant, permetrà a l'empresa guanyadora del concurs muntar el seu camp fotovoltaic a la zona, del qual traurà el seu rendiment econòmic. Dins de la concessió, però, Majoral ha indicat que hi haurà uns cànons que haurà de pagar al comú, tot i que el que s'està analitzant és si aquest pagament se satisfarà amb diners o bé mitjançant alguna acció social. A tall d'exemple, ha apuntat que hi hauria la possibilitat que part de l'energia d'aquest parc fotovoltaic s'emprés per donar un cop de mà "a aquelles famílies que no poden arribar al llindar energètic".

Tot i la voluntat del projecte, el cert és que tot plegat encara "està per estudiar". La data exacta de la posada en marxa de la iniciativa encara és desconeguda, però el que està clar és que no s'allargarà més enllà de principis del 2023.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT