PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria reprèn els homenatges a les persones majors de 80 anys

Feia quatre anys que no se celebrava per culpa de la pandèmia

Per El Periòdic

Un moment de l'acte d'homenatge a la gent gran de Sant Julià de Lòria.
Un moment de l'acte d'homenatge a la gent gran de Sant Julià de Lòria. | ANA/M.P.

Sant Julià de Lòria homenatja cada dos anys les persones majors de 80 anys residents a la parròquia. La darrera vegada que ho va fer va ser el 2018, ja que la pandèmia va impossibilitar aquesta celebració el 2020. D'aquesta manera, una trentena de padrins i padrines nascuts entre el 1932 i el 1942 s'han aplegat aquest divendres a la Llar de Lòria per rebre un homenatge per part de la corporació comunal i un petit obsequi de record.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha declarat que "per a mi, la gent gran és la que ha construït el país i per molts homenatges i detalls que es facin mai és prou". De fet, és la primera vegada que la corporació actual celebra aquest esdeveniment i ha estat "un acte en els quals es nota l'emoció".

També ha tingut unes paraules d'agraïment per haver estat els responsables de fer créixer el Principat fins al moment actual. "La veritat és que més enllà de com portin l'edat, han arribat a ella en unes èpoques bastant més difícils que les nostres, i són ells els que han fet pujar el país. L'Andorra que tenim és per ells", ha conclòs.

Recuperació del cent per cent de les activitats del Centre cultural

D'altra banda, Majoral ha anunciat que, després d'una intensa setmana de treball entre tots els departaments, les activitats del Centre cultural i de congressos lauredià es recuperaran al cent per cent a finals de la setmana vinent. A partir de dilluns, però, es començaran a obrir les portes d'algunes d'elles en les noves ubicacions.

Cal recordar que la biblioteca i les activitats paral·leles que s'hi celebren es traslladen al Museu Fàbrica Reig; pel que fa a les activitats extraescolars com ara l'Esbart, l'Escola d'Art, Líquid Dansa, els balls i l'Escola de Música Moderna, es duran a terme a la tercera planta de l'escola francesa; els tallers tèxtils es faran a la Llar de Lòria, i les classes de català es duran a terme a la Universitat d'Andorra (UdA).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT