PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La festa saludable del jovent

L'Encamp Nit aplega centenars de joves amb ganes de passar-ho bé de manera segura

Per El Periòdic

L'ambient a l'Encamp Nit.
L'ambient a l'Encamp Nit. | ANA/M.P.

Una proposta alternativa a l'oci nocturn tradicional per relacionar-se amb altres joves del país al voltant d'una sèrie d'activitats, jocs i tallers saludables. Sota aquesta premissa s'ha tornat a celebrar aquest dissabte al vespre l'Encamp Nit, un esdeveniment que enguany arriba a l'11a edició i que ha aplegat centenars de joves d'entre 12 i 20 anys al Complex Esportiu i Sociocultural de la parròquia. El projecte es reprèn després de tres anys d'aturada amb un reguitzell més ampli de propostes i combinant tant les activitats físiques com les relacionades amb les noves tecnologies. D'aquesta manera, els joves gaudeixen durant la jornada d'avui d'una trobada alternativa fins a les dues de la matinada en un entorn on la seguretat és el principal aspecte que s'ha tingut en compte gràcies a la presència de nombroses persones de l'organització, membres de seguretat i també els serveis mèdics.

El tècnic de Joventut del comú d'Encamp, Àlvaro Rodríguez, ha declarat que la iniciativa va sorgir, precisament, per donar alternatives a aquella població juvenil del país que no estan interessats per les discoteques. "Hi ha una certa franja d'edat en què ens adonem que falten opcions, i l'Encamp Nit neix com aquesta alternativa juvenil i saludable", ha indicat. En la represa del projecte, s'ha optat per plantejar més activitats amb premis més grans per als guanyadors. De fet, s'han introduït jocs de rol, una competició de globus i altres disciplines esportives com el parkour o el voleibol. A més, els joves també podran gaudir al llarg de la nit d'altres activitats com competicions de bàsquet 3x3 (amb la col·laboració de la Federació Andorrana de Basquetbol), de voleibol 4x4, de futbol 5x5 (col·laboració del FC Pas de la Casa), de FIFA 23 2x2 o del reconegut joc Just Dance. També hi haurà una batalla rítmica mitjançant el videojoc Beat Saber VR.

Altres de les propostes estaran relacionades amb un taller on els joves es podran crear la seva funda mòbil, un espectacle de batucada a càrrec dels reconeguts 'Sound de Secà', un taller de DJ amb 'Kurt Heisz', una classe magistral de dansa amb el campió mundial del duo Braids, Christian Vieira, i un taller de conducció digital gràcies a la col·laboració de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA).

Veient el reguitzell d'activitats, Rodríguez ha manifestat que la iniciativa també suposa un element de cohesió entre els joves, ja que es poden relacionar en un altre àmbit més enllà de l'escolar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT