PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naturland instal·larà teulats fotovoltaics als seus pàrquings

Majoral apunta que el muntatge començarà a principis de l’any que ve

Per El Periòdic

Imatge del parc.
Imatge del parc. | Naturland

Naturland i la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria estan a punt de signar el conveni que permeti la instal·lació d’uns teulats fotovoltaics als aparcaments del parc, principalment al de la cota 1.600, però amb la possibilitat d’ampliar-los també a la cota 2.000. Segons va explicar a l’ANA el cònsol major lauredià, Josep Majoral, concretament es tracta de la col·locació d’unes pèrgoles als aparcaments en les quals es puguin resguardar els vehicles en cas de calor i fred i que, a la vegada, sigui un element més de producció elèctrica.

Tenint en compte la situació de l’energia a escala mundial, amb aquesta nova acció el que es persegueix és «aportar al país aquest granet de sorra en l’àmbit energètic, en aquest cas d’energia elèctrica» i, d’altra banda, com és lògic, un altre dels objectius és «treure un petit o gran rendiment de la concessió d’aquests espais».

Entrant al detall de l’acord, Majoral va manifestar que a hores d’ara s’estan estudiant quines són les contraprestacions que es poden obtenir gràcies a l’electricitat que generin aquests panells. L’entesa entre les dues entitats també ajuda, a més, a què la Mútua pugui ajudar a Naturland a impulsar altres instal·lacions internes de menor dimensió i utilitzar l’energia que es produeixi per abastir algunes de les instal·lacions del parc. A banda, Majoral també va apuntar que una altra de les contraprestacions serien els cànons.

Amb la signatura del conveni a damunt de la taula, el cònsol va posar en relleu que l’acord ja «està compromès» i que, per tant, la construcció de la instal·lació començaria cap a principis de l’any vinent. En aquest cas, va apuntar que els treballs no requereixen dificultat, ja que només es tracta d’adquirir el material i muntar-lo als llocs indicats, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT